Kjøper togbillett per tekstmelding

Ordningen til Danmarks Statsbaner har fått en enorm oppslutning.

Kjøper togbillett per tekstmelding

København (NTB): Stadig flere danske togreisende bruker mobiltelefonene sine til å kjøpe billett. Hver dag selger Danmarks Statsbaner DSB i gjennomsnitt 27.000 billetter via SMS, skriver Politiken.

Også den nye metroen i København og bussene på Sjælland merker sterk økning i SMS-kjøpet av billetter. Men flere selskaper i dansk næringsliv mangler rutiner for å skille ut private billettkjøp fra mobilregningene de betaler.

– Salget av SMS-billetter er fantastisk positivt. Vi har solgt langt over tre millioner slike billetter i år, sier Niklas Marshall, salgssjef for DSBs lokaltog i regionen København, ifølge Politikens nettsider torsdag.

– I begynnelsen av november lanserer vi et system der bedrifter kan åpne og stenge for billettkontoen på en medarbeiders mobil, tilføyer Marshall. Han tror dette vil gjøre det lettere for kundene å skille mellom jobbreiser og private togturer.

Det foreligger ikke noe tall på hvor mange dansker som bruker mobiltelefon eid og betalt av deres arbeidsgiver. Men bare København kommune eier og har fordelt opp mot 13.000 slike telefoner. (©NTB)