Kjør Windows-programmer på Symbian-mobiler

Microsofts .NET-rammeverk er i ferd med å bli flyttet over til Symbian-plattformen.

Kjør Windows-programmer på Symbian-mobiler

Microsofts .NET-rammeverk er i ferd med å bli flyttet over til Symbian-plattformen.

Sørafrikanske Red Five Labs kunngjorde denne uken at selskapet har sluppet en første betaversjon av produktet Net60, som er en implementering av .NET Compact Framework 1.0 for Symbian OS 9.1 i mobiler som benytter brukergrensesnittet S60 3rd edition. Dette inkluderer blant annet mange nyere Nokia-mobiler.

Ifølge Red Five Labs skal Net60 gjøre det mulig å kjøre mange Windows Mobile-applikasjoner på S60-baserte enheter uten at applikasjonene må endres.

Utviklere kan også ta i bruk Visual Studio, .NET Compact Framework og språk som C# og Visual Basic for å lage programvare til Symbian.

Betaversjonen er først og fremst beregnet for systemintegratører og utviklere som ønsker å utforske mulighetene som ligger i Net60. Rammeverket skal gjøres kommersielt tilgjengelig senere i år.

Potensielle betatestere kan melde sin interesse på denne siden.

Når rammeverket blir lansert, vil det kunne lisensieres av systemintegratorer, applikasjonsutviklere og mobilprodusenter.

Net60 er delvis basert på klassebiblioteket laget av Mono-prosjektet. Støtte for .NET Compact Framework 2.0 loves i en senere versjon.

Til toppen