Kjører 470 virtuelle servere på 21 «blades»

Norsk Tipping har hittil spart seks millioner kroner i maskinvare på sin VMware-løsning.

Kjører 470 virtuelle servere på 21 «blades»

Norsk Tipping har hittil spart seks millioner kroner i maskinvare på sin VMware-løsning.

Statseide Norsk Tipping på Hamar melder at de har tatt i bruk VMware Infrastructure 3. Selskapet startet å prøve ut VMware i 2003, og har siden i stadig større utstrekning tydd til virtualisering for å begrense innkjøp av ny maskinvare, spare strøm og få til mer effektiv drift. I dag blir nesten alle nye servere etablert på VMware, sier IKT-sjef for plattformforvaltning Ottar Sørli.

Norsk Tipping har i dag 21 HP bladservere som de kjører til sammen 470 virtuelle servere på. Disse er jevnt fordelt på Windows og Red Hat Linux, og tar seg av oppgaver som web, tjenester, e-post, filer, Citrix, Websphere med mer.

Sørli mener virtualisering har gjort det mulig for dem å slippe å kjøpe inn rundt 300 fysiske servere som de ellers ville trengt. Det har spart selskapet for rundt seks millioner kroner i innkjøp, og dessuten vedlikehold på rundt 1,2 millioner kroner per år. Serveradministratorene greier å ta seg av langt flere virtuelle maskiner enn de klart av fysiske maskiner.

En annen fordel er redusert strømforbruk. Sørlig regner med to millioner færre kilowattimer per år, tilsvarende rundt én million kroner og ett tonn CO2.

– De største forretningsmessige fordelene for oss er bedre backup og raskere gjenoppretting av servere, raskere implementering av test- og produksjonssystemer, god stabilitet og enklere drift, sier Sørli.

    Les også:

Til toppen