Kjører kuttrunde på gamlemåten

Mens IBM-ansatte får sluttpakker på opptil 18 måneder, får Umoe-IKT gammeldagse oppsigelser.

Mens IBM-ansatte får sluttpakker på opptil 18 måneder, får Umoe-IKT gammeldagse oppsigelser.

Umoe IKT het tidligere Bravida IKT, men ble solgt ut etter vanstyring og store problemer i Bravida.

Umoe kjøpte selskapet i desember og døpte det om til Umoe IKT i mars. Selskapet hadde da i overkant av 700 ansatte.

På fredag ble det kjent at 150 ansatte må gå som betyr at hver femte ansatt er planlagt kuttet bort. Det er ennå ikke informert om hvem som mister jobben, det blir klart de nester 10 dagene.

Men det blir åpenbart ingen gledesbudskap, for ledelsen har signalisert at ingen får sluttpakker og alle må jobbe ut oppsigelsestiden.

Administrerende direktør Svein Berntsen fortalte til computerworld.no at selv om det ikke blir sluttpakker, skal det kjøres avvikling der folk har romslige oppsigelsestider.

Men ifølge Finansavisen er også dette nå skjerpet inn:

- Det blir ingen pakker og ikke en dag fri. Jeg har lånt opp etter pipen og satset hele gevinsten fra ID-gruppen, sier Berntsen til Finansavisen.

Umoe IKT fikk et nullresultat av en omsetning på en miliard i 2004. Restruktureringen som nå skjer koster selskapet rundt 100 millioner kroner.

Sluttpakken står i sterk kontrast til IBMs sluttpakker. digi.no gjorde i forrige uke kjent at over 30 ansatte får tilbud om sluttpakke som følge av tap av den såkalte Rosa-kontrakten.

Men de ansatte får plaster på såret. Tillitsvalgte Kjell Flagstad fortalte til digi.no at medarbeiderne ville få tilbud på opptil 18 måneders lønn, avhengig av ansiennitet.

Tilbudet begynner først å gjelde fra 1. januar, som innebærer at ansatte som blir berørt av «tilbudet», vil få ytterligere syv måneder å gå på.

Medarbeiderne tilbys profesjonell assistanse til videre karriereplanlegging, og mulighet for videreutdanning.

IBM har et sterkt vern for sine ansatte, og seniorer over 60 år eller dem med yrkeshemming skal ikke blir rammet, forteller Flagstad.

Til toppen