SIKKERHET

Kjøttgiganten JBS betalte millioner i løsepenger etter dataangrep

Det brasilianske kjøttforedlingsselskapet JBS betalte 11 millioner dollar i løsepenger etter dataangrepet forrige uke, får Wall Street Journal opplyst.

En ansatt på vei inn i JBS' fabrikk i Greeley i Colorado i USA. Det brasilianske kjøttforedlingsselskapet endte opp med å betale 11 millioner dollar, tilsvarende drøyt 92 millioner kroner, til gruppa som sto bak et dataangrep.
En ansatt på vei inn i JBS' fabrikk i Greeley i Colorado i USA. Det brasilianske kjøttforedlingsselskapet endte opp med å betale 11 millioner dollar, tilsvarende drøyt 92 millioner kroner, til gruppa som sto bak et dataangrep. Foto: David Zalubowski / AP / NTB
10. juni 2021 - 09:27

Beløpet, som tilsvarer drøyt 92 millioner kroner, ble utbetalt i kryptovalutaen bitcoin.

– Det var veldig smertefullt å betale forbryterne, men vi gjorde det rette for kundene våre, sier Andre Nogueira, som leder selskapets USA-avdeling, til avisa.

Selskapet endte opp med å betale for å unngå videre forstyrrelser, sier Nogueira.

Angrepet slo ut servere som støtter IT-systemene til JBS i USA og Australia og rammet dermed produksjonen i disse landene.

I Australia, der JBS er det største selskapet innen kjøtt- og matforedling med 47 slakterier og fabrikker, ble tusenvis av ansatte gående i dagevis uten arbeid. Selskapet har også virksomheter i Europa, Canada, Mexico og New Zealand.

Det hvite hus har opplyst at en russisk gruppe trolig sto bak angrepet.

Tiktok er under press i USA. Nå tar selskapet egne grep i et forsøk på å hindre utenlandsk valgpåvirkning
Les også

Tiktok tøyler statlige medier i viktig valgår

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.