BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klart for SonyEricsson-mobilene

- Jeg er overbevist om at vi har funnet den perfekte partneren, sier konsernsjef i Ericsson, Kurt Hellström i en kommentar til at Sony og Ericsson i formiddag har gjort klart for en fusjon av de to selskapenes mobilvirksomheter.

Frode Eriksen
24. apr. 2001 - 13:41
Nokia
EricssonSonySony Ericsson Mobile Communications


Hellström blir det nye selskapets styreleder, mens visekonsernsjef i Sony, Katsumi Ihara, blir konsernsjef.

Bytteforholdet slik partene ser det er enkel. Mens Ericsson bidrar med teknologien skal Sony bidra med sin multimedia og PR-ekspertise.

I de nye mobilsystemene som lanseres fra slutten av året vil det være åpent for nye multimediatjenester som lyd og videooverføring i tillegg til de vanlige taletjenestene. Ericsson mener dette er et område Sony behersker mye bedre. Derfor kaller da også Hellström det nye selskapet for et "dream team".

Det nye selskapet skal ikke bare utvikle, men også markedsføre og selge de nye mobilproduktene.

Ericsson er i en dyp krise etter at selskapets satsing på mobiltelefoner har feilet og påfører selskapet enorme tap, 16 milliarder kroner i fjor alene og nye 6 milliarder første kvartal i år. En krisegruppe som ble etablert mandag skal bidra til at ledelsen i selskapet får redusert kostnadene i selskapet med 20 milliarder kroner og antall ansatte til 90.000 innen utgangen av året under ledelse av styreleder Lars Ramqvist.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.