BEDRIFTSTEKNOLOGI

Klientfri VPN-teknologi fra Cisco

Cisco har utvidet sin VPN-konsentrator slik at den også støtter klientfrie virtuelle private nett.

11. nov. 2003 - 13:47

Cisco bekrefter at det har kastet seg inn i markedet for klientfrie løsninger for virtuelle private nettverk eller VPN.

    Les også:

Det er skjedd gjennom en utvidelse av programvaren integrert i konsentratoren VPN 3000. I sin nye utgave vil denne enheten kunne brukes for både IPSec- og SSL-baserte VPN-løsninger. Prisen blir den samme. Cisco har døpt sin SSL VPN-løsning for WebVPN, med henvisning til at den tillater VPN-sikret arbeid også fra en internettkafé.

Cisco mener det er en fordeler med begge typer VPN-løsninger fra samme boks.

– En IPSec-bruker vil mest sannsynlig være tilknyttet organisasjonens nettverk lenger, og arbeide som han skulle vært på kontoret. SSL-klienten er mer egnet til situasjoner der man skal aksessere noe få og spesifikke applikasjoner, sier Nils Ove Gamlem i Cisco Norge.

Foreløpig vil ikke WebVPN kunne brukes like greitt til alle applikasjoner, men Cisco melder at antall støttede applikasjoner er økende.

SSL VPN gjør at bedriften sparer utrullings- og supportkostnader for VPN-bruken, siden man slipper å installere og vedlikeholde en egen VPN-klient for hver bruker.

Check Point har tilbudt tilsvarende funksjonalitet i sinn brannmur siden august i fjor. Sun har også hatt en tilsvarende løsning et års tid, gjennom sin Java System Portal Server Secure Remote Access. Denne pakken kan brukes til både VPN- og sikrede ekstranettløsninger med full bruker autentisering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.