Klikk-og-surf med digitalt veikart

WebMap er et visuelt kart over Internett med mer enn to millioner nettsteder. Dette er en helt ny måte å surfe på Internett og finne informasjon på.

Klikk-og-surf med digitalt veikart

WebMap er et visuelt kart over Internett med mer enn to millioner nettsteder. Dette er en helt ny måte å surfe på Internett og finne informasjon på.

WebMap er designet for å gjøre Internett til en litt mindre frustrerende og uoversiktelig opplevelse. Kartet, som er din WebMap-innfallsport til nettet, inneholder over to millioner nettsteder fordelt på rundt tre hundre tusen kategorier. Gjennom bruk av farger, former og visuelle stikkord blir du ledet dit du skal, bare hjulpet av noen museklikk fra din side.

WebMap legger seg inn som en del av nettleseren din - vel å merke dersom du er Internet Explorer-bruker. Ønsker du å benytte deg av kartet, klikker du bare på WebMap-knappen som du finner på verktøylinjen i nettleseren. Kartet du får opp er selvfølgelig ikke delt inn i verdensdeler og land, men i en rekke kategorier, som igjen inneholder lenker til nettsider, eller nye underkategorier.

Er du for eksempel ute etter å finne en type programvare, velger du da først "Computing", "Software" og navigerer deg så frem på kartet til du finner en nettside du kunne tenke deg å besøke. Denne dobbelklikker du på, og et nytt Internet Explorer vindu med denne siden vil åpne seg.Navigasjonen i WebMap skjer ved at du zoomer deg inn på de forskjellige områdene. Etter hvert som du klikker på de aktuelle interesseområdene, vil du få frem flere og flere mer spesifiserte områder, og du zoomer deg slik dypere og dypere inn i kartet. Du har også til enhver tid banen (adressen) til hvor du befinner deg tilgjengelig øverst på kartet, slik at du enkelt kan klikke deg tilbake igjen til utgangspunktet.

WebMap har i tillegg en innebygget søkefunksjon som viser deg søkeresultatene på Internett-kartet. I stedet for å scrolle gjennom en lang liste med søkeresultater, gjør WebMap det dermed lettere å finne frem, ved å vise resultatene som små ikoner under den kategorien på kartet hvor sidene hører hjemme. På denne måten kan du raskere eliminere irrelevante søkeresultater.

Dersom du er ute etter en helt ny måte å surfe på, eller et lettere og mer lettstelt surfeverktøy, bør du teste WebMap.

Programmet er helt gratis, og kan lastes ned herfra.

Kilde: Online.no

Til toppen