JUSS OG SAMFUNN

Klikker som gale på kikker-TV

Mandag startet TVNorge web-overvåkningen av Janne Rønningens leilighet. Janne og venninnen Kristin skal overvåkes 24 timer i døgnet, og SOL-weben har allerede tatt helt av.

Therese Werenskiold
7. sep. 2000 - 15:18

"Storebror ser deg"-trenden er på full fart inn i Norge. Storebroren av alle programmer, "Big Brother", har mange aktører skydd som pesten, mens TV3 er en av dem som har satset på 24 timers overvåkning på weben gjennom programmet "Baren".

Men først ute er TVNorge med programmet "Helt Privat".

NRK-kjendis Janne Rønningen og skuespiller, "real jente fra landet" Kristin Skogheim, bor i en leilighet sammen. Leiligheten web-overvåkes 24 timer i døgnet, og nysgjerrige surfere kan følge med på alt som skjer i alle rom i leiligheten unntatt soverommene.

SOL er webpartneren til TVNorge i programmet, ikke minst fordi selskapet har kapasitet til å takle stor Internett-trafikk. TV-programmet ligger under en egen SOL-adresse som allerede har vært ekstremt bra besøkt.


Og det før TV-programmet har startet.

- Det har slått alle tidligere trafikkrekorder, opplyser SOL-direktør Kristin Skogen Lund til digitoday.

De første fem timene nettstedet lå ute fikk det 110.000 sidevisninger.

TVNorge har sendt egenreklame for programmet på kanalen, og det har ikke vært reklamert noe særlig for nettstedet i andre medier. Men pressedekningen skal ha vært bra, og der ligger kanskje noe av skylden, tror Lasse Berner, prosjektleder i TVNorge.

- Ingen har lyst til å se på dette hele tiden. Ikke alt er like spennende, forteller Berner. Han sier til digitoday at de har laget en SMS-varslingstjeneste - uten overtakst for øvrig - og webmasteren sender varsling til de påmeldte når det skjer noe ekstraordinært eller spennende på skjermen. Noe av allmen interesse. Det sendes ikke varsling dersom hun smører seg en brødskive.

- Det kan for eksempel være at Janne er på vei hjem med en kjendis, forklarer Berner.

I en SMS-varsling som ble sendt akkurat nå, står det følgende: "Nå er Erlend Loe på vei hjem til Janne. Følg intervjuet live fra 14:15 på Helt Privat."

Selve TV-programmet, som blant annet skal bestå av høydepunktene fra ukens web-overvåkning, begynner førstkommende mandag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.