RESULTATERFINANS

Knalltall fra Tele2

Med et driftsresultat før avskrivninger i juni på vel 400 millioner kroner, går alt tilsynelatende på skinner for Tele2-sjef Lars-Johan Jarneheimer.

16. juli 2002 - 09:15

Tele2 AB la i morges frem resultattall for juni som bekrefter den positive trenden i selskapet. Mens analytikerne ifølge SME Direkt hadde ventet seg et EBITDA-resultat på 365 millioner kroner, slo Tele2-sjef Lars-Johan Jarnheimer med et driftsresultat før avskrivninger på 402 millioner kroner - en formidabel forbedring sammenliknet med fjorårets tilsvarende månedsresultat på 127 millioner kroner.

I en pressemelding fra teleselskapet opplyses det at tallene inkluderer erstatningen på 29 millioner kroner fra samtrafikktvisten med Telia, noe som markedet forsåvidt hadde tatt med i sine beregninger på forhånd.

Tele2 omsatte i juni for 2,59 milliarder kroner, også det noe over forventningene, og omtrent en halv milliard bedre enn i samme periode i fjor.

Per 30. juni opplyser Tele2 en registrert abonnementsmasse på 16,1 millioner.

Administrerende direktør Lars-Johan Jarnheimer sier at selskapet har valgt å offentliggjøre sine resultattall for april, mai og juni "för att visa att koncernen fortsätter att utvecklas enligt plan [...] Det andra kvartalet 2002 bör bli det bästa någonsin som rapporterats av företaget".

Det ni år gamle Tele2 AB tilbyr fast og mobil telefoni i tillegg til datanett- og internettjenester under en rekke varmerker i hele 21 land.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.