Knekket avansert kopisperre for Blu-ray

Den nyeste av antipirat-teknologiene til Blu-ray-formatet er allerede blitt knekket.

Knekket avansert kopisperre for Blu-ray

Den nyeste av antipirat-teknologiene til Blu-ray-formatet er allerede blitt knekket.

I et intervju med Home Media Magazine i juli i fjor, sa Richard Doherty, en analytiker i Envisioneering Group, at den nyeste og beste kopisperreteknologien som støttes av det optiske Blu-ray Disc-formatet, sannsynligvis ikke vil bli knekket på ti år. Og dersom dette skjedde, ville det bare ha effekt for én film og én spiller.

Det er fare for at Doherty angrer litt på den påstanden nå, for Slysoft, et selskap som tilbyr kopieringsprogrammet AnyDVD HD, kunngjorde i forrige uke at 6.4.0.0-utgaven av selskapets program nå er i stand til å lage sikkerhetskopier av Blu-ray-plater beskyttet med BD+-teknologien.

    Les også:

Arbeidet med å knekke BD+ skal ha tatt åtte måneder, noe lenger tid enn Slysoft opprinnelig planla. Allerede i oktober i fjor sa James Wong, utviklingssjef i Slysoft, at selskapet hadde knekket teknologien, men at omtrent to måneder med fintuning gjenstod.

Peer van Heuen, leder for Slysofts HD-teknologier, sier i en pressemelding at det var flere årsaker til forsinkelsen.

- Det ble bestemt, av strategiske grunner, å vente en stund for å se resultatet av formatkrigen mellom Blu-ray Disc og HD DVD. I tillegg ønsket vi å få bekreftet våre antakelser om bruken av BD+ Virtual Machine i BD+-titlene som er blitt utgitt i denne perioden.

van Heuen sier at man må innrømme at Blu-ray-titlene som er blitt gitt ut til nå, ikke tar i bruk alle mulighetene som ligger i BD+, og at framtidige utgivelser utvilsomt vil ha en modifisert og mer finslepen BD+-beskyttelse. Men Slysoft mener at dette vi by på begrensede problemer.

- Det å knekke oppdateringer vil ta betydelig kortere tid enn det grunnleggende arbeidet vi har gjort de siste månedene, som handlet om å finne ut hvordan BD+ fungerer, siden dette ikke er offentlig dokumentert, sier van Heuen til Ars Technica.

Slysofts program gjør det mulig for eiere av film distribuert på de optiske HD-formatene å lage sikkerhetskopier av platene, men indirekte også å distribuere piratkopier av filmene.

Slysoft holder til i Antigua og berøres dermed ikke av opphavsrettslige krav fra amerikanske og europeiske myndigheter og innholdsleverandører.

Til toppen