TELE-KOMMUNIKASJON

Knuste all motstand

Men NetCom og Telenor tror Apple og Samsung får utfordrere neste år.

Apples iPhone 4S knuste all motstand og ble den mest solgte mobiltelefonen i det norske markedet i 2012 viser tall fra NetCom og Telenor.
Apples iPhone 4S knuste all motstand og ble den mest solgte mobiltelefonen i det norske markedet i 2012 viser tall fra NetCom og Telenor.

Den klart mest solgte mobiltelefonen i det norske markedet i år har vært Apples iPhone 4S. Telefonen topper listen både i salgskanalene til NetCom og Telenor, som sammen har to tredjedeler av markedet.

Nummer to på listen er Samungs Galaxy S II og blant topp fem-listen til både NetCom og Telenor er det bare telefoner fra Apple og Samsung som gjør seg gjeldende, melder Dagens Næringsliv.

– Apple hadde et stort forsprang på konkurrentene ved starten av året. Forskjellen mellom Apple og Samsung er blitt mindre, sier Netcoms kommunikasjonsdirektør Øyvind Vederhus i en kommentar til avisen.

Vederhus venter at konkurransen blir sterkere neste år, med aktører som Sony, LG, Huawei og HTC. Både Telenor og Netcom trekker frem Windows-telefonen Lumia 920 som en potensiell utfordrer til Samsung og Apples hegemoni.

Vil Nokias toppmodell Lumia 920 true Samsung og Apples hegemoni som markedsledere i mobilmarkedet? Det er en sjanse for det, spår både Telenor og NetCom.
Vil Nokias toppmodell Lumia 920 true Samsung og Apples hegemoni som markedsledere i mobilmarkedet? Det er en sjanse for det, spår både Telenor og NetCom. Bilde: Per Ervland

– Vi ser at etterspørselen etter Nokia Lumia 920 er stor og vi selger fort ut de volumene vi får inn. Denne Nokia-modellen har blitt en stor suksess blant annet i USA, noe som har ført til mindre tildeling til blant annet Norge. Vi opplever rett og slett ar Nokia foreløpig ikke makter å levere store nok volum sier Telenors terminaldirektør Tone Vareberg til Dagens Næringsliv.

Men også Sonys Xperia V seiler opp som en sterk konkurrent til topp-5 listen for 2013, ifølge Vareberg. Denne telefonen støtter 4G nettet og er sprut- og støtsikker, og har fått god omtale i pressen.

Telenors topp-fem liste 2012:

  • Apple iPhone 4S
  • Samsung Galaxy S II
  • Samsung Galaxy S III
  • Apple iPhone 5
  • Apple iPhone 4

NetComs topp-fem liste 2012:

  • Apple iPhone 4S
  • Samsung Galaxy S II
  • Apple iPhone 4
  • Samsung Galaxy S III
  • Apple iPhone 5

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.