– Kodenavnet er FB@Work

Facebook utvikler ny løsning for bedrifter.

– Kodenavnet er FB@Work
Facebook-utviklere i aksjon. Skal verktøyene de selv bruker internt nå tilbys andre bedrifter? Det kan se sånn ut. Bilde: Facebook

Facebook skal være i ferd med å bygge en løsning myntet på næringsliv og bedrifter.

Det er TechCrunch som hevder dette. Anonyme kilder i Facebook sier til teknologinettstedet at produktet de utvikler skal gjøre «arbeidsdagen mer gøyal og effektiv» og at det innebærer en jobbversjon av Facebook.

Kilden sier at det kodes jevnlig på dette prosjektet, som toucher innom hele Facebook-plattformen, inkludert utgavene for web, iOS og Android. Prosjektet har kodenavn «FB@Work». Utviklingen er for øvrig basert i London.

Interessant nok blir London-kontoret ledet av danske Lars Rasmussen, en av hjernene bak Google Maps og det nedlagte kommunikasjonsverktøyet Google Wave. Det er også han som ledet utviklingen av Facebooks søkemotor Graph Search.

Det er uvisst om FB@Work blir en ny intern samhandlingsplattform og mulig konkurrent til løsninger som Microsoft Yammer og IBM Connections, eller om det kanskje er snakk om å gi Facebook-brukere verktøy som utnytter det enorme sosiale nettverket til å skape nye muligheter for å markedsføre seg selv og virksomhetene deres, mer i tråd med det LinkedIn har gjort.

Kildene forteller til TechCrunch at alle Facebook-ansatte allerede bruker Facebook for å kommunisere internt, via grupper og meldinger. Alle teamene har for eksempel egne områder, og hvis noen bytter stilling eller forlater selskapet, kan de enkelt flyttes mellom gruppene eller fjernes i takt med rollebytter. Gruppene skal være synkronisert med selskapets ansatt-database.

Ifølge kildene synes Facebook at det er naturlig å dele måten de selv jobber på med omverdenen.

Når det er sagt er det visstnok ikke første gangen at Facebook forsøker seg på en bedriftsvennlig løsning. En tidligere Facebook-ansatt forteller til TechCrunch at slike prosjekter har blitt startet flere ganger, men til nå blitt kansellert i siste sekund.

Facebook har etter sigende også i tankene å lansere en eller annen løsning for yngre brukere, de under 13 år, men her skal personvernhensyn ha stått i veien.

    Les også: