ANALYSE

Inside Telecom er blitt en del av Digi.no

Denne uken forsvant Inside Telecom fra mediefloraen. Nå finner du telestoffet – både historikken og nye artikler – under Digi.no/telekom.

Artikler om telekom, her representert ved en basestasjon for mobilnettet på Manglerud i Oslo, vil du nå finne på Digi.no/telekom.
Artikler om telekom, her representert ved en basestasjon for mobilnettet på Manglerud i Oslo, vil du nå finne på Digi.no/telekom. Foto: Håvard Fossen
Håvard FossenHåvard FossenJournalist
18. jan. 2024 - 07:21

Denne uken forsvant Inside Telecom fra mediefloraen. Nå finner du telestoffet – både historikken og nye artikler – under Digi.no/telekom.

Inside Telecom har alltid vært både et nettsted og et nyhetsbrev. Nettstedet er nå en del av Digi.no, og finnes under emnet «Telekom». Nyhetsbrevet dumper om morgenen inn i tusenvis av innbokser, slik det har gjort siden starten 9. mai 2006. Den gang som en av de aller første rent abonnementsfinansierte nettavisene i landet. Nå er det å ta betalt for journalistikk normen.

Telebransjen trenger at journalister retter søkelyset mot det de holder på med, både i vår rolle som vaktbikkje, som formidler av smart bruk av teknologi og for å spre de gode ideene.

Dette er en bransje som omsetter for rundt 40 milliarder kroner årlig, og investerer rundt 15 milliarder kroner. Det mangler derfor ikke temaer å skrive om.

Smelter sammen

Er det ett utviklingstrekk ved telekom de siste tiårene som er glassklart, er det at hele industrien i stigende grad handler om programmering på toppen av mer eller mindre standardiserte datamaskiner. Det kan gjerne stå som et symbol på sammensmeltningen av Inside Telecom og Digi.no.

Det forhindrer ikke at telekom er noe helt spesielt. Dypest sett er det fiberen 30-40-50 centimeter under beina våre som danner fundamentet for all digitalisering av samfunnet og all informasjonsteknologi.

Det glemmer vi ikke når vi nå er slått sammen med Norges beste IT-redaksjon.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Jan M. Moberg i Teknisk Ukeblad Media.
Les også

Digi styrkes med innhold om telekom

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.