JUSS OG SAMFUNN

Kommer med mye større utvalg av nyheter og underholdning

Med ny bredbåndsportal utvider chello broadband nå tilbudet og satser sterkere på nyheter, sport, underholdning og teknologi. Tjenestene blir levert av blant annet TV2, NRK, Dagens Næringsliv og digi.no.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. feb. 2000 - 16:22
chello broadband i Norge presenterte i dag selskapets oppgraderte bredbåndsportal. Portalen, som kun er tilgjengelig for chellos kunder, vil heretter kunne tilby et mye større utvalg av multimediainnhold enn tidligere.

- Portalen vil heretter være inndelt i fire hovedområder, forteller innholdsansvarlig for portalen, Bård Brænde. Disse fire områdene er nyheter, sport, underholdning og teknologi.

Nyhetene vil leveres av TV2, NRK, Dagens Næringsliv og BBC Online. Eiendomsnett nyheter om eiendomsmarkedet. Alle disse nyhetene vil formidles over streaming video, så brukerne må ha Real Player eller tilsvarende for å se på sendingene. Både NRK og TV2 vil tilby digitaliserte utgaver av sine respektive nyhetssendiger. Disse vil være omtrent 30 minutter forsinket i forhold til de ordinære TV-sendingene. I tillegg tilbys det nyheter om vær og trafikk, samt tekstmeldinger fra Nettavisen i denne seksjonen.


Seksjonen sport tilbyr selvsagt sportsnyheter. Også disse leveres av NRK og TV2 på tilsvarende måte som de "vanlige" nyheten. Tekstbaserte nyheter leveres også her fra Nettavisen.

Underholdningsseksjonen vil tilby underholdsningsnyheter og sendinger fra Metropol og Pluto Kulturkanalen. Boxman tilby nedlasting av musikk, mens Atom Films vil tilby én uavhengig film i uken.

Den siste seksjonen - teknologi - vil tilby nyhetssendinger og reportasjer fra DinSide og digi.no. DinSide vil i første rekke levere produktnyheter, mens digi.no skal levere nyheter primært om IT-bransjen.

Innholdet som nå tilbys er ifølge Brænde kun begynnelsen. chello vil fortsatt arbeide for å utvide tilbudet på portalen. Blant annet vil den norske chello-portalen samarbeide om innhold med tilsvarende portaler i utlandet.

Alt innholdet vil tilbys fra server som er koblet direkte til chellos nettverk. Dermed vil ikke den eksterne belastningen av Internett påvirke båndbredden bredbåndsinnholdet leveres med til chellos abonnenter.

chello samarbeider i Norge med søsterselskapet UPC som leverer Internett ut til de rundt 3500 abonnentene ved hjelp av kabelmodem. Abonnentene befinner seg i første rekke i Oslo-området, selv om utbyggingen er startet i de fleste større byer i Sør-Norge.

Jon Dissen, direktør for chello broadband i norden, mener at 160.000 mennesker vil kunne bruke kabelmodem fra UPC i Norge innen utgangen av år 2000. Mens omtrent fem prosent av de potensielle brukerne i dag faktisk har kabelmodem, regner Dissen med at dette tallet vil stige til over ti prosent når tjenesten blir mer utbredt.


chello er ikke bundet til kun å samarbeide med UPC. Også andre Internett-leverandører kan samarbeide med selskapet. Men dette gjøres foreløpig ikke i Norge.

Til tross for at UPC er blitt et belastet i Norge på grunn av mange misfornøyde kunder, ser ikke Jon Dissen noen problemer med dette. Han er tvert imot trygg på at UPC vil kunne levere en tjeneste med god kvalitet.

- Uten UPC ville ikke chello vært der vi er i dag, understreker han.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.