IT-BRANSJEN

Kommunaldepartementet samler inn digitalt utstyr til Ukraina

I samarbeid med EU starter norske myndigheter innsamling av nettverks- og datautstyr til Ukraina, opplyser Kommunal- og distriktsdepartementet.

– Vi vil kontakte norske teleselskaper og IT-leverandører for å høre hva de kan bidra med, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram.
– Vi vil kontakte norske teleselskaper og IT-leverandører for å høre hva de kan bidra med, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram. Foto: Fredrik Hagen/NTB
21. mars 2022 - 09:20

Ukraina har akutt behov for utstyr for å sikre drift og vedlikehold av mobil- og bredbåndsnett under meget krevende forhold. Frankrike har tatt initiativ til å koordinere en slik innsamling av nødvendig utstyr til Ukraina, som alle EU-land er invitert til å bidra i.

– Vi vil kontakte norske teleselskaper og IT-leverandører for å høre hva de kan bidra med. Det er svært viktig at Ukraina får utstyr for å holde digitale kommunikasjonsnett oppe under den brutale invasjonen landet opplever, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Han sier departementet nå er i gang med prosessen med å ta kontakt med mobil- og bredbåndstilbydere og andre aktører for å samle inn utstyr som er relevant å gi til Ukraina.

– Utstyr som samles inn, vil bidra til å opprettholde digital kommunikasjon. Tilgjengelige digitale tjenester er svært viktig for kommunikasjon og deling av informasjon under de forferdelige forholdene i Ukraina, sier Gram.

En feil hos Feide har ført til at en del tjenesteleverandører har fått mer informasjon enn avtalt når brukere logget inn med Feide mellom 19. – 25. januar. Personene på bildet har ingenting med saken å gjøre.
Les også

Nesten 600.000 fødselsnumre på avveie etter sikkerhetsbrist i skoleportal

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.