BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kommuner sparer millioner på felles ERP

I Telemark går Bø, Nome og Sauherad sammen om en løsning fra Visma.

1. feb. 2012 - 15:46

Tre kommuner i det midtre Telemark – Bø, Nome og Sauherad med til sammen 16 600 innbyggere – har samarbeidet om anskaffelse av en ny IT-løsning for virksomhetsstyring (ERP).

Ifølge prosjektansvarlig Erling Rønnekleiv betyr samarbeidet at de vil spare åtte millioner kroner over en femårsperiode, sammenliknet med det de hadde måttet betale dersom kommunene skulle kjøpt tilsvarende systemer hver for seg.

Løsningen omfatter lønn, personal, økonomi og regnskap, og leveres av Visma. Kommunene skal ta i bruk systemet i løpet av 2012 og 2013.

Prosjektleder Ståle Hegna mener kostnadsbesparelsen ikke er den eneste fordelen samarbeidet medfører.

– Når vi bruker den samme løsningen i alle tre kommunene vil det være lettere å samarbeide om faglige oppgaver. Dermed blir vi mer fleksible og mindre sårbare, samt at vi får et større faglig nettverk som vi kan dra nytte av på tvers av de tre kommunene.

Hegna tror løsningen fører de tre kommunene et skritt videre på veien mot mål og elektronisk innbyggerdialog, digitale tjenester og effektiv e-forvaltning. Den innebærer for eksempel at innbyggerne kan få e-fakturaer fra kommunene. Den forventede effektiviseringen av interne prosesser vil bidra til å spare tid og penger.

Vismas løsning for offentlig virksomhetsstyring brukes i dag av over 250 norske kommuner.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.