Komplett avslo bud fra Rimi-Hagen

Oppkjøpet av Norges største nettbutikk blankt avvist.

Komplett avslo bud fra Rimi-Hagen

Oppkjøpet av Norges største nettbutikk blankt avvist.

Rimi-gründeren Stein Erik Hagens forsøk på å kjøpe opp nettbutikken Komplett ble i går avvist.

Styret i selskapet kom enstemmig frem til at prisen var for lav, og dermed anbefaler de aksjonærene å si nei til et bud gjennom Hagens investeringsselskap Canica Invest.

Forrige måned økte Canica sin eierandel i nettbutikken til 40,03 prosent, noe som ifølge bestemmelsene i verdipapirhandelloven utløser en tilbudsplikt.

Selskapet har tilbudt resten av aksjonærene å betale 30 kroner per aksje, med frist frem til 5. desember. Budet verdsetter selskapet til over 500 millioner kroner.

- Budet er altfor lavt i forhold til de underliggende verdiene i selskapet, og det sier jo sitt når ingen av styremedlemmene i Komplett vil selge til denne prisen, forteller styreformann Bengt Thuresson i Komplett til Dagens Næringsliv.

Komplett-aksjen har falt over 78 prosent siden nyttår.

IT-analytiker Espen Torgersen i Carnegie peker i den samme avisen på at verdsettelsen av selskapene på børsen nå er såpass lav at det er mer attraktivt å kjøpe.

Torgersen tror også de fleste selgere vil avvente situasjonen i disse dager, spesisielt i de tilfeller der aksjonærene ikke er nødt til å selge.

    Les også:

Til toppen