Komplett dumper prisen på projektorer

Projektorer raser nedover og ender på TV-pris med et nytt tilbud fra Komplett.

Projektorer raser nedover og ender på TV-pris med et nytt tilbud fra Komplett.

Databransjen og deres produkter erobrer stadig mer plass i stuermarkedet. Raske priskutt på tradisjonell IT-teknikk gjør profesjonelle produkter til konsumentprodukter.

Et område hvor denne utviklingen er tydelig er projektorer. Med et tilbud kutter Komplett på nytt prisrekorden på projektorer i det norske markedet. Med en pris på 5.795 kroner koster nå projektorer det samme som en god 32 tommers widescreen-TV.

digi.no har tidligere omtalt projektortilbud til 7000 kroner, noe Komplett nå kutter med 1250 kroner.

Epson EMP-S1L er heller ikke noe spesielt dårlig produkt, selv om den klart er beregnet på hjemmemarkedet der en oppløsning på 800 x 600 punkter er nok. EMP-S1L har god lysstyrke (1200 lumen) og god kontrast (400:1).

Projektoren skaper et bilde på 30 til 300 tommer med en projeksjonsavstand på 0,9 til 11,3 m. Med keystone-funksjon kan bildet korrigeres for opp til 10 graders "skjev vegg".

Epson-projektoren er dog ikke blant de aller stilleste med sine 33 desibel.

Det er en hake kunder bør være klar over ved de billige videoprojektorene: Lampene som sitter i maskinene varer bare noen tusen timer og koster fremdeles 2500 til 3000 kroner, altså rundt halvparten av prisen på en hel projektor.

Til toppen