JUSS OG SAMFUNN

Komplisert regelverk skaper frustrasjon: − For mange går rullegardinen ned

En nasjonal plan for hvordan norske forskningsmiljøer skal tilgjengeliggjøre og dele data, ble lagt frem i 2017. Fortsatt er det mye usikkerhet rundt temaet – noe som skaper forvirring og frustrasjon i norske forskningsmiljøer.

Deling av data mellom forskere i Norge kan være komplisert og tidkrevende, mener Ragnhild Holst i Helsedirektoratet. Her sammen med visepresident, Bjørn Remseth i Elektronisk forpost Norge (EFN).
Deling av data mellom forskere i Norge kan være komplisert og tidkrevende, mener Ragnhild Holst i Helsedirektoratet. Her sammen med visepresident, Bjørn Remseth i Elektronisk forpost Norge (EFN). Foto: NTNU Biotechnology
1. sep. 2023 - 12:10

− Å dele data kan ta veldig lang tid. Vi snakker måneder og år. Problemet er at mange forskere ender i en vanskelig situasjon fordi de ikke forstår eller er interessert i alt papirmikket som må til når de ønsker å dele data. Det blir mye byråkrati og tunge prosesser som spiser av tiden til forskningen.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.