BEDRIFTSTEKNOLOGI

Konferanser over Internett

Det nystartede programavareselskapet OnLive Technologies Inc. har hevet seg på bølgen av firmaer som leverer programmer for å holde konferanser over Internett. Igår lanserte de OnLive Talker, en plug-in for Netscape Navigator og Microsoft Internet Explorer.

Anders Berg
24. sep. 1996 - 10:30

Med OnLive Talker innstallert, kan man gå til spesifikke sider på Internett, hvor det er opprettet egne snakkesoner, og snakke med andre som befinner seg der, fra to til 100 personer. Man kan se hvem som prater ved at det er en rød boks rundt personen. Programmet er også laget slik at man kan navigere sammen rundt på Internett og diskutere det man ser.

Foreløpig ligger det en test-versjon av Talker til nedlasting mens den endelige utgaven kommer i november og vil være gratis. Derimot vil programvaren for å holde egne konferanser og lage egne snakkesoner koste rundt $100.

Det er kun operativsystemene Solaris 2.4 og MS Windows NT 3.5.1 som kan kjøre Talker. Det kreves også minimum et 14.4 Kbps modem og et lydkort for å bruke programmet.

Programvaren finner overføringshastigheten mellom server og bruker, og stiller automatisk programmet for best lydkvalitet, opplyser John Shea, produktsjef for OnLive Talkers server gruppe i et intervju med PC Week Online.

Foreløpig er satt opp seks introduksjons servere som kjører programvare for konferanser. Blant disse er The Site (http://thesite.msnbc.com), et samarbeid mellom Microsoft og det amerikanske TV selskapet NBC.

Selv om OnLive Talker i første rekke er basert på vanlige brukere, så vil det mot slutten av året foreligge en versjon rettet mot forretningsmarkedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.