IT-POLITIKK

Konkurransetilsynet trapper opp kampen mot IT-giganters markedsdominans

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har bedt Konkurransetilsynet prioritere etterforskningen av globale teknologiselskaper som bryter med konkurranseloven.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har gitt Konkurransetilsynet beskjed om å prioritere å etterforskere digitale selskap.
Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har gitt Konkurransetilsynet beskjed om å prioritere å etterforskere digitale selskap. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
17. jan. 2020 - 07:51

Næringsministeren har instruert Konkurransetilsynet til å prioritere arbeidet med å overvåke og analysere aktørene i den digitale økonomien for å avdekke ulovlig prissamarbeid og andre former for lovbrudd, skriver Klassekampen.

– Det er ingen grunn til at vår konkurranselovgivning ikke skal kunne brukes til å fange opp misbruk av dominerende plattform-aktører. Dersom det viser seg at regelverket i Norge er utilstrekkelig, vil vi vurdere å endre det, sier Isaksen til avisen.

I Næringsdepartementets tildelingsbrev som gikk ut denne uken, blir tilsynet bedt om å effektivisere sine etterforskningsmetoder mot selskaper som opererer i den digitale økonomien.

Utenlandske teknologiselskaper som Google og Facebook får en stadig større dominans i det norske markedet, uten at de betaler særlig skatt i Norge. Mandag uttalte finansminister Siv Jensen (Frp) at det kan bli aktuelt å innføre en særnorsk digitalskatt, dersom forhandlinger i OECD og andre internasjonale fora fører fram.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.