JUSS OG SAMFUNN

Konkurrenter frykter ikke "nye" EUnet

Verken Telenor eller Telia frykter at oppkjøpet av EUnet vil skape forsterket konkurranse på privatmarkedet. - Markedet blir ikke dramatisk endret ved at EUnet blir kjøpt opp, sier informasjonssjef i Telenor Nextel , Arne Cartridge.

Hilde Nyman
26. mars 1998 - 11:50

- Det var ikke overraskende at EUnet har funnet en ny eier som kan sprøyte inn ny kapital. Det var ventet at noe sånt ville skje, sier informasjonssjef i Telenor Nextel, Arne Cartridge.

Det ble i dag kjent at det Denver-baserte internasjonale selskapet Qwest Communication International Inc. kjøper opp EUnet. Markedssjef i EUnet, Steffen Hellum uttalte til digi.no at profilen til EUnet på sikt vil rettes mer mot privatmarkedet.

- Venter Telenor nå hardere konkurranse på privatmarkedet?

- Konkurransen på markedet for Internett i Norge er hardt med fire store, tunge aktører med litt forskjellig profil. Markedet blir ikke dramatisk endret ved at EUnet blir kjøpt opp. Det vil nå bli vanskeligere for store aktører å komme inn på det norske markedet, sier Cartridge til digi.no.

- Dette viser at internettmarkedet begynner å bli modent, og posisjonene begynner å bli etablerte. Vi har også begynt å se utover Norges grenser og mulighetene på det globale markedet, sier Cartridge.

Markedssjef i Telia Internett, Jarle Ødegaard, er heller ikke overrasket over den nye eiersituasjonen i EUnet.

- EUnet vil få en styrket posisjon på de felt de er sterke i dag. De har lyktes godt innen media-, innholds- og bedriftsmarkedet, sier Ødegaard. Han tror ikke oppkjøpet vil true Telia Internetts posisjon.

- Vi vil nok kunne møte EUnet på privatmarkedet på lang sikt, men tror ikke dette vil bety økt konkurranse umiddelbart, sier Ødegaard til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.