Kontoransatte forlater pultene raskt

Gartner mener de fleste kontoransatte vil sitte stadig mindre ved pulten sin.

Gartner mener de fleste kontoransatte vil sitte stadig mindre ved pulten sin.

- Jobben framover vil avhenge av hva vi gjør og ikke hvor vi er. Å være tilgjengelig for kommunikasjon vil være mer viktig enn å sitte ved pulten, sier EMEA-sjef (Europa, Midt-Østen og Afrika) i HP, Chris Coggrave til digi.no.

Coggrave reiser verden rundt og misjonerer om HPs nye mobile og trådløse tjeneste strategi som selskapet blant annet har utviklet i samarbeid med Cisco og Siemens.

I Norge har teknologien allerede fått godt fotfeste i det prestisjefylte Helsebygg Midt-Norge prosjektet, som skal være ferdig utbygd i 2006.

St.Olavshospitalet omtales som Europas mest moderne sykehus med et digitalt og trådløst nett som skal håndtere alle former for kommunikasjon.

Det nye universitetssykehuset har satset milliarder på IKT-utstyr med et datanettverk som eneste bærende kommunikasjon.

Helsemedarbeidere på St.Olavshospitalet skal kunne kommunisere trådløst overalt i området. All kommunikasjon skrives bares en gang og tale, data og bilder går over det samme digitale nettverket. Pasienter kan se på TV, sende epost, bestille mat, lese pasientjournaler og ringe gratis lokalt over det samme nettverket.

Coggrave forventer at teknologien vil bre seg mot alle typer forretningsvirksomheter som smart kort som betalingsform og PDAer som kommunikasjonsbærer ved for eksempel fotballstadioner.

HPs trådløse og mobile strategi støttes godt opp av Gartner Group som spår at innen 2006 vil:

  • 50 prosent av bedrifter baseres på mobil kommunikasjon.
  • Kunnskapsarbeidere vil bruke 70 prosent av tiden utenom arbeidsplassen.
  • 80 prosent av de ansatte vil være borte minst 50 prosent av tiden.
Til toppen