Konvergensrunden 11. desember 2000

Her er noen av data-, tele-, media-, og IT/finans-nyhetene nettavisene skriver mandag morgen.

Her er noen av data-, tele-, media-, og IT/finans-nyhetene nettavisene skriver mandag morgen.

  • dn.noPlatebransjen raser mot nettradio

Platebransjen krever at Radio 1 og SOL umiddelbart stopper den nye interaktive musikktjenesten, "minradio.no", fordi den strider mot opphavsretten.

Nettsjefer får strykkarakter
Ledere i dotcom-selskaper bryr seg ikke om god drift og lønnsomhet, de overser kundene og er urealistiske til fremtiden. Det er viktigere å være kul og annerledes. Dette viser en ny rapport.

- En sak for Økokrim
Venstres finanspolitiske talsmann Terje Johansen "har aldri vært borti maken" til Telenors Thailand-eventyr og mener Økokrim må se på saken. SVs Øystein Djupedal mener Telenor har "drete på draget". KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland vil ha en redegjørelse fra ministeren.

Lager verdens minste transistor
Verdens største brikke-produsent, Intel, sier de har laget en prototype av verdens minste og kjappeste transistor.

For fett for nett
Sentrale nettaktører som VG og SOL sprenger den virtuelle badevekten på Internett.

Billig SMS skal friste ungdom
Jippii.no lanserer nå sitt nye mobilabonnement-tilbud. De satser på å nå ungdom, og frister med lave priser - blant annet markedets til nå rimeligste priser for SMS (tekstmeldinger).

Foreslår reklame på PC-er
Fremskrittspartiet foreslår nå at PC-er på skolene i Bærum skal være merket med reklame. Dette skal gjøres for å løse PC-krisen i kommunen. Reklamen skal nemlig finansiere deler av PC-innkjøp til 10 millioner kroner, hvis Frp og Høyre får det som de vil.

Passagen sier opp åtte
SOL-portalen Passagen i Sverige velger nå å si opp åtte medarbeidere. I tillegg har nærmere 15 personer den siste tiden sagt opp sine stillinger i Passagen

Til toppen