Konvergensrunden 12. desember 2000

Dette skriver nettavisene av data-, tele- og medienyheter i dag.

Dette skriver nettavisene av data-, tele- og medienyheter i dag.

dn.noTror på 40 mill. i overskudd

Administrerende direktør Per Kveim i Software Innovation er ikke i tvil om at selskapet skal klare årets målsetting om et overskudd før skatt på 40 millioner kroner.

Aksjeforum.com

Anbefaler Telenor-kjøp
Meglerhuset Carnegie anbefaler i en analyse kjøp av Telenor-aksjen og setter et kursmål på 48 kroner, eller nesten 20 prosent mer enn dagens børskurs. Selskapet deltok ikke i tilretteleggelsen av Telenor-aksjen og dette er første analyse fra et stort norsk meglerhus på Telenor etter børsnoteringen

IT-kanalen

87 prosent droppet Telenor
Telenor trodde på 400.000 tegninger i forbindelse med børsnoteringen. Det var skivebom.

Nettavisen

Treg nettjus avler opphavsbrudd
Platebransjens interesseorganisasjon IFPI innrømmer at manglende lovverk og en treg juridisk utredning har skapt grobunn for ulovlig musikk på internett. Men de har ingen bråhast med å få lovlige former.

Telenor-meglerne kan miste konsesjonen
DnB Markets og de andre meglerhusene som deltok i Telenor-emisjonen kan miste retten til å drive verdipapirhandel dersom Kredittilsynet finner at de har drevet villedende markedsføring.

Aftenposten

Svensk nett-børs ble fiasko
Internett-børsen Jiway, lansert for en måned siden, er hittil en fiasko for eierne, svenske OM Gruppen og amerikanske Morgan Stanley.

Kampanje

Håper Media Holding kan reise seg
Aksjonærene i det fallerte mediekonsernet Media Holding går inn for å fortsette driften. Det er klart etter at partene, med storaksjonære Sten Tur Jensen i spissen møttes i går.

Bråstopp for konsulenter
Nettkonsulentene MarchFirst opplever at kursen stuper og nå endrer de fokus. Mens de tidligere skulle bli størst, skal de nå tjene penger.

Tøffere for Vær-Siri
Nå blir det tøffere for Siri Kalvig. Det Norske Meteorologiske Institutt (DNMI) etablerer egen kommersiell avdeling for å møte konkurransen fra blant annet Storm Weather Center.

Dayrates til Sverige og Tyskland
Det norske selskapet Dayrates selger bedre enn ventet og nå etablerer de seg i Sverige og Tyskland.

Computerworld Norge

Sjansene for fusjon øker
Et flertall i det amerikanske konkurransetilsynet, FTC, skal nå ha bestemt seg for å godta fusjonen mellom AOL og Time Warner.

Tele Danmark får ikke lisens
I et forsøk på å minske Tele Danmarks dominerende markedsposisjon i Danmark vil selskapet ikke få en såkalt FWA-lisens.

Stinger drøyer
Microsofts lenge bebudede Windowstelefoner kommer tidligst på markedet neste høst. Prosjektet går under kallenavnet Stinger.

Norges eldste datablad solgt
Norges eldste datatidsskrift, Datatid, er nå innfusjonert i Norges yngste datatidsskrift, Nettverk & Kommunikasjon.

Mobile bokmerker
Bokmerker er greie å ha siden nettadresser er vanskelige å huske. problemet er at de ikke er like lette å ta med seg hvor som helst. Nå kan løsningen være her.

Til toppen