KARRIERE

Kostbart med kort IT-utdanning

Hvilken IT-utdanning bør du velge? Vår søsterpublikasjon DinSide har samlet råd, priser og oversikt på over 60 IT-studier.

Herman Berg
20. jan. 2003 - 07:39

Glem de korteste IT-studiene. Offentlige studier er gratis, mens utenlandske studier er billigere enn de private i Norge. Det er konklusjonen til vår søsterpublikasjon DinSide etter å ha tatt en stor gjennomgang på tilgjengelige IT-studier i inn- og utland.

Private IT-høyskoler stablet korte, yrkesrettede og kostbare studier på beina da det var en skikkelig IT-boom på slutten av 90-tallet

De siste årene har det imidlertid gått sterkt nedover med etterspørselen etter unge folk som er utdannet innen IT og Internett. Eksperter spår imidlertid at etterspørselen etter IT-kompetanse vil ta seg opp igjen etter noen magre år. Og tross uttynning i rekkene eksisterer flere private IT-skoler fortsatt.

IT-akademiet, som har stablet seg på beina igjen etter fjorårets konkurser, og Noroff-Instituttet tar opptil 90.000 kroner i skolepenger for ett års studier. Før betalte du for å komme deg kjapt ut i jobb. Nå kan du glemme denne veien til raske penger.

- Bransjen stiller høyere krav til formell utdannelse i årene som kommer. Derfor bør folk ta en utdanning på tre år eller mer, sier Fredrik Syversen, prosjektleder i bransjeforeningen IKT-Norge.

- De private har en mer markedstilpasset utdanning og er mer praktisk rettet enn de offentlige, som ofte har en akademisk tilnærming som ikke er like umiddelbart tiltrekkende for arbeidsgivere, mener Syversen.

Her er hele artikkelen på DinSide

Her er priser på privat IT-utdanning

Her er oversikt over offentlig IT-utdanning i Norge

Her er oversikt over IT-utdanning i utlandet

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.