RESULTATERFINANS

Kraftig mobilvekst i Norge

De fire største mobilselskapene har opplevd en kraftig kundevekst de siste månedene.

29. juli 2004 - 11:23

De ledende mobilselskapene Telenor, NetCom, Sense, Chess har opplevd en kraftig vekst antall kunder det siste kvartalet. Ingen av selskapene melder om kundefall, skriver dn.no.

Som digi.no skrev tidligere har Telenor oppnådd en kraftig mobilvekst i utlandet. Telekjempen har nå totalt nær 40 milllioner mobilkunder i hel- og deleide selskaper.

Men også på hjemmemarkedet går det svært bra. Både Telenor, NetCom og de mindre mobilkonkurrentene Sense og Chess melder om en kraftig vekst.

Telenor og NetCom har rapportert henholdsvis 72.000 og 49.000 nye mobilkunder i andre kvartal. Mens Sense og Chess melder om en kundevekst på henholdsvis 40 000 og 15 000 nye kunder, ifølge dn.no.

Det er altså ikke slik at de små mobilselskapene har tapt på Telenors og NetComs vekst. Sense-sjef Nadir Nalbant mener det totale mobilmarkedet er utvidet.

- Jeg tror man sammen har klart å øke markedet og fått en vekst i antall abonnement totalt sett, sier Nalbant til dn.no.

    Les også:

Selskapene merker at flere i familiene får mobilabonnement, samt at mange småbedrifter bytter ut fast-telefonen med mobiler. Dette er faktorer som styrker teorien om at totalmarkedet har økt videre tross en ekstremt høy mobiltetthet i Norge, skriver dn.no.

En annen forklaring er at overgang til mer avanserte telefoner trolig har medført kundevekst. Kundene kjøper nye telefoner og tegner nye abonnement. digi.no skriver i dag at det totale mobilsalget på verdensbasis blir mye høyere enn ventet. Minst 25 prosent av alle nye telefoner som selges er kameratelefoner, ifølge en analyse fra California-baserte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.