IT-BRANSJEN

Kraftig nedgang for Samsung

Driftsoverskuddet til Samsung Electronics falt hele 53 prosent i andre kvartal. Nedgang i salg av minnebrikker er hovedårsaken, opplyser selskapet.

Fallende pris på minnebrikker er hovedårsaken til det kraftige fallet i Samsungs overskudd. Bildet viser de nye 12 Gb LPDDR5-minnebrikkene Samsung nylig har begynt å masseprodusere.
Fallende pris på minnebrikker er hovedårsaken til det kraftige fallet i Samsungs overskudd. Bildet viser de nye 12 Gb LPDDR5-minnebrikkene Samsung nylig har begynt å masseprodusere. Foto: Samsung
31. juli 2019 - 09:31

Netto overskudd i andre kvartal, fra april til juni, var 5.180 milliarder won - om lag 37 milliarder norske kroner. Dette er en nedgang på 53 prosent fra samme periode i fjor, opplyser Samsung onsdag.

Selskapet varslet i starten av juli at de ventet en kraftig nedgang og anslo den kom til å være på 56 prosent.

Prisen på minnebrikker har falt som følge av at etterspørselen har blitt mindre og forklares som hovedårsaken til den kraftige nedgangen, heter det i meldingen fra IT-giganten.

Sterk konkurranse på mobilmarkedet påvirker også Samsung, som sier salget går tregt. I andre kvartal falt salget av smarttelefoner med 4 prosent.

I årets første kvartal gikk Samsungs netto overskudd også ned, da med 56 prosent.

Huawei-sjef Richard Yu har god grunn til å  være fornøyd. Her viser han frem Huawei P30 på en pressekonferanse i Paris.
Les også

Huawei med kraftig salgsøkning: Drar forbi Apple på mobilmarkedet

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.