FINTECH

Kraftig økning: Hver tiende husholdning i Europa bruker krypto

Omtrent hver tiende husholdning i eurosonen har midler i kryptovalutaer, ifølge en studie fra Den europeiske sentralbanken (ECB). Sektoren har blitt sjudoblet på to år.

Det er ikke bare i Europa at kryptovaluta har blitt populært. Inflasjons-trøtte argentinere lokkes av Bitcoin. Her fra en kryptokafé i Buenos Aires.
Det er ikke bare i Europa at kryptovaluta har blitt populært. Inflasjons-trøtte argentinere lokkes av Bitcoin. Her fra en kryptokafé i Buenos Aires. Foto: AGUSTIN MARCARIAN/Reuters/NTB
TT
1. juni 2022 - 13:00

Banken har spurt husholdninger i Belgia, Frankrike, Italia, Nederland, Spania og Tyskland. Appetitten på kryptovaluta varierer, fra bare seks prosent i Frankrike til over 14 prosent i Nederland. 

Mange har relativt små summer, majoriteten «mindre enn 5000 euro» ( om lag 50.000 kroner).  Myndigheter advarer ofte mot kryptovalutaene, siden de er uregulert og derfor har svært høy risiko. Samtidig lovprises teknologien bak valutaer som Bitcoin og Ether.

Mange land planlegger å lansere penger basert på teknologien.  Sektoren opplever voldsom vekst. I slutten av 2021 beregner ECB at den totale mengden kryptovaluta svarte til 25 000 milliarder kroner.

Den siste tiden har mange kryptovalutaer mistet verdi, men likevel er den sammenlagte verdien nå «sju ganger så stor som i begynnelsen av 2020», heter det. 

Artikkelen ble først publisert på Nyteknik.

Et gigantisk bitcoin-tyveri som fant sted i 2012 er nå løst, melder det amerikanske justisdepartementet.
Les også

Stjal bitcoin for 35 milliarder kroner – gjemte dem i popcornbeholder

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.