Kraftig utvidet filmtilbud fra NextGenTel

En avtale med Live Networks gir NextGenTel-kunder et kraftig utvidet tilbud av film over bredbånd.

En avtale med Live Networks gir NextGenTel-kunder et kraftig utvidet tilbud av film over bredbånd.

NextGenTel fortalte til digi.no i våres at de var i hyppige møter med innholdsleverandører for å diskutere tjenester som WebTV og video på forespørsel. Med 1,5 Mb/s linje kan kunder få god kvalitet på filmer, fotballkamper og andre spesielle sendinger.

Nå melder NextGenTel i en pressemelding at selskapet tilbyr 100 nye filmtitler som skjer gjennom avtale med det svenske selskapet Live Networks. Kundene har dermed tilgang til totalt 300 filmer over bredbåndsforbindelsen.

I mars hadde NextGenTel bare rundt 100 filmer.

– Denne tjenesten er bare i startgropa og vi må nok ha et stort antall kunder for å kunne tjene penger, men det kommer, sa Morten Ågnes til digi.no.

Avtalen med Live Networks betyr at NextGenTel øker filmbiblioteket som kundene kan leie 39 kroner per tittel per døgn. Live Networks skal utfylle den eksisterende videotjenesten fra SF Anytime som har vært et tilbud for NextGenTels kunder siden august 2002.

– Ved å inkludere Live Networks på bredbåndsportalen BroadPark, kommer vi krevende kunder i møte med et filmtilbud som har bredde og kvalitet, sier direktør og ansvarlig for innhold og media hos NextGenTel, Morten Brusletto.

Filmene fra Live Networks vises i 500 og 1000 kb/s. Blant titlene i Live Networks filmbibliotek er «Danser med ulver», «Good Will Hunting» og «Siderhusreglene». Filmene er organisert i kategoriene action, drama, romantikk, thrillere, science fiction, grøssere, klassikere og komedier.

NextGenTel vil på et senere tidspunkt distribuere Live Networks til hele Norge, uavhengig av hvilken bredbåndsoperatør kundene har.

En undersøkelse som TNS Gallup nettopp har gjennomført for NextGenTel viser at hver femte bredbåndsbruker i Norge nå har koblet TV-apparatet eller hjemmekinoanlegget til bredbåndet. Undersøkelsen viser også at snaue 20 prosent har koblet stereoanlegget til PC-en og bredbåndet for å kunne høre musikk og webradio.

– Dette viser at markedet forbereder seg til bruk av bredbåndsinnhold i høy kvalitet i stuen og på TV, sier Brusletto.

NextGenTel distribuerer i dag 25 forskjellige radiokanaler. Bredbåndsleverandøren distribuerer også fire TV-kanaler, deriblant den arabiske nyhetskanalen Al Jazeera og den britiske Travel Channel.

Nordisk Industripartner, som er notert på Københavns fondsbørs, har nylig lagt inn bud på å kjøpe Live Networks. Live Networks har hatt sin filmtjeneste i Sverige siden 2001.

Til toppen