Krangler med EU om brannmuren i Vista

EU vurderer å gripe inn mot utvidet sikkerhet i Vista, av hensyn til Microsofts konkurrenter.

EU vurderer å gripe inn mot utvidet sikkerhet i Vista, av hensyn til Microsofts konkurrenter.

EU-kommisjonen og Microsoft har hatt en ny utveksling av motstridende synspunkter på selskapets forretningspraksis, denne gangen i forbindelse med den varslede utvidelsen av sikkerhetsfunksjonene i Vista den neste utgaven av Microsofts operativsystem Windows.

Talsperson Jonathan Todd for EU-kommisjonens direktorat for konkurranse sier i en uttalelse at man forstår Microsofts ønske om å gjøre Windows sikrere. På den andre siden krever man at Microsoft må avstå fra tiltak som kan true mangfoldet og fornyelsen av markedet for sikkerhetsprogramvare.

Microsoft advarer på sin side mot eventuelle krav om å fjerne noen av de nye sikkerhetsfunksjonene, spesielt den oppgraderte brannmuren, i Vista. Selskapet mener et regulatorisk inngrep kan øke risikoen for europeiske brukere.

Ifølge Todd snakket EUs konkurransekommissær Neelie Kroes og Microsoft-sjef Steve Ballmer på telefon 22. august, og at Vista var blant samtaleemnene.

EU sendte Microsoft en detaljert liste med kommisjonens innvendinger mot Vista i begynnelsen av juli, men fikk først svar i slutten av august.

I forrige uke truet Microsoft med å utsette Vista-lanseringen i Europa med mindre EU trakk sine innvendinger.

Microsoft ble i mars 2004 dømt til å betale en bot på 497 millioner euro til EU. I juli ble denne straffen utvidet med dagbøter på til sammen 280,5 millioner euro.

    Les også:

Til toppen