Krangler om Tandberg-saken

Kredittilsynet Eirik Bunæs reagerer på inntrykket av at Tandberg-saken er lagt død. Tandberg-direktør Terje Rogne (bildet) irriterer seg over Kredittilsynets rolle i denne saken.

Kredittilsynet Eirik Bunæs reagerer på inntrykket av at Tandberg-saken er lagt død. Tandberg-direktør Terje Rogne (bildet) irriterer seg over Kredittilsynets rolle i denne saken.

digi.no sin søsterpublikasjon iMarkedet skrev torsdag kveld at Tandberg-saken var lagt død. Bakgrunnen var at Økokrim har frafalt siktelsen mot datterselskapet Tandberg Telecom AS for lekkasje av innsideopplysninger forut for foretakets pressemelding 5. desember 2002.

- Gjennomgang av beslag og foretatte avhør gir ikke grunnlag for å hevde at man på foretakets vegne har gitt uvedkommende opplysninger som er egnet til å påvirke kursen og som ikke er offentlig tilgjengelig eller allment kjent i markedet, melder Økokrim.

Mens saken mot Tandberg-selskapet er henlagt, fortsetter imidlertid saken mot ansatte i selskapet. Det hevder Kredittilsynet overfor iMarkedet.

- Vi er kjent med at siktelsen mot Tandberg Telecom er henlagt. Men vi har ikke inntrykk av at etterforskningen, av det vi er opptatt av som er innsidehandel, er avsluttet, sier avdelingsdirektør Eirik Bunæs i Kredittilsynet til iMarkedet.

Han lar det skinne igjennom at Tilsynet er oppgitt over måten Tandberg har skapt inntrykk av at saken mot selskapet er henlagt.

- Det vi har vært opptatt av er enkeltpersoners handel med aksjen, sier Bunæs.

Tandbergs finansdirektør Terje Rogne er irritert på Kredittilsynets rolle i Tandberg-saken.

- Økokrim har henlagt saken. Da kan ikke Kredittilsynet og Bunæs så tvil om dette. Dette er så skadelig for selskapet og skader vår situasjon, sier Rogne til iMarkedet.

Les hele saken på iMarkedet

Til toppen