Kreditkassen online igjen

Kreditkassen har åpnet pilotprosjektet med banktjenester på Internett etter et avbrudd i forbindelse med svikten i løsningen fra Bankenes Betalingssentral i oktober.

Kreditkassen har åpnet pilotprosjektet med banktjenester på Internett etter et avbrudd i forbindelse med svikten i løsningen fra Bankenes Betalingssentral i oktober.

15. oktober var dagen Kreditkassen skulle åpne sin Internett-banktjeneste for alle sine kunder etter flere måneders pilotdrift. To datakyndige elever fra Bergen fant ut at det var en glipp i rutinene ved løsningen, som BBS har levert, som gjorde at endel transaksjonsinformasjon kom på avveie. BBS fikset feilen i løpet av kort tid og Landsbanken som også bruker BBS' løsning fant at de kunne opprettholde sin tjeneste på nettet. Kreditkassen, derimot, valgte å utsette lanseringen av tjenesten samt stenge pilottjenesten.

Nå, etter en drøy måned ute av drift mens de testet tjenesten, er de online igjen. 25. november åpnet Kreditkassen sin pilot for regningsbetaling og kontoiformasjon over Internett.

- Vi har testet tjenesten og sjekket at feilen er fikset, forteller Kjell Flø, informasjonsdirektør i Kreditkassen til digi:data. Nå kjører vi pilottestingen til vi er tilstrekkelig overbevist om at tjenesten er sikker.

Når åpnes tjenesten for alle kunder?

- Det er for tidlig å si, først må vi fullføre pilottestingen. Vi har ikke satt noen dato for når pilotprosjektet skal avsluttes, men det blir en gang i 1997, avslutter Flø.

Dermed må Kreditkassens kunder smøre seg med tålmodighet. Det vil nok drøye flere måneder før de åpner tjenesten for allmenn bruk. Selv bruker jeg tjenesten og må si at jeg er svært fornøyd med den. Man kan få full kontoutskrift når som helst og betale regninger fra en hvilken som helst PC med Internett-tilknytning. En digipass tallkalkulator med PIN-beskyttelse sikrer tjenesten ved at den genererer en seks-siffret kode som man må taste inn hver gang man skal gjøre en transaksjon.

Hvis du ikke orker å vente på Kreditkassen, har Landsbanken allerede en operativ Internett-banktjeneste.

Til toppen