– Krevende situasjon i Thailand

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas beklager støyen som har oppstått.

– Krevende situasjon i Thailand
Telenor-sjef Jon-Fredrik Baksaas beklager all støyen situasjonen i Thailand har skapt. Bilde: Per Ervland

Bangkok/Oslo (NTB-Hans Cosson-Eide): Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas sier at situasjonen er krevende etter Facebook-bråket i Thailand.

Tirsdag morgen meldte Bangkok Post at selskapets mediesjef Tor Odland i Bangkok hadde mistet jobben og var sendt hjem til Norge. Telenor avviser dette.

– Det er en krevende situasjon, også fordi det er individer involvert i det spillet som skjedde tirsdag morgen, sier Baksaas til NTB om artikkelen i Bangkok Post.

Stengte Facebook

Artikkelen i Bangkok Post kom etter en uke med mye bråk rundt Telenor i Thailand. 28. mai mistet 10 millioner thailendere tilgangen til Facebook i 45 minutter. Odland opplyste i ettertid at DTAC, Thailands nest største mobilselskap der Telenor er største eier, stengte tilgangen etter ordre fra militærjuntaen i Thailand.

Juntaen, som kaller seg Det nasjonale rådet for fred og orden (NCPO) likte uttalelsen svært dårlig.

– Upassende og respektløst, tordnet oberst Setthapong Malisuwan, som er nestleder i kringkastingsregulatoren i landet, NBTC.

NBTC har vært militært styrt siden kuppet i mai. Etter Odlands uttalelser truet selskapet med å igangsette en gransking av Telenors eierandeler i DTAC - en gransking de hevdet ikke var motivert av Facebook-bråket.

Beklaget bråket

Søndag beklaget Telenor overfor NBTC. Ifølge Bangkok Post skrev Telenor at uttalelsene «hadde skadd offentlighetens inntrykk av NBTC og NCPO.» Telenor-sjefen vil helst ikke snakke mer om saken når NTB møter ham i Oslo.

– Det vi har beklaget, går på støyen det skapte. Utover det, er det sagt det som skal sies i den saken, sier Baksaas til NTB.

«Både Telenor-konsernet og DTAC vil beklage overfor NBTC og NCPO. Vi ønsker å styrke vår dialog med Thailands befolkning. I tiden som kommer må vi alle samarbeide for et bedre samarbeidsklima» skrev Telenor i uttalelsen, ifølge Bangkok Post.

Rykter

Tirsdag formiddag var nyhetssaken tatt bort fra nettavisen til Bangkok Post. Det skjedde etter at Telenor-konsernets kommunikasjonssjef Pål Kvalheim avviste innholdet i saken.

– Artikkelen i Bangkok Post stemmer ikke. Den kunne blitt rettet ved å ta kontakt med Telenor-konsernet om saken. Tor Odland er ansatt i Telenor-gruppen, og fortsetter i sin nåværende rolle. Ethvert rykte som sier noe annet, er ren spekulasjon uten rot i virkeligheten, skrev Kvalheim i en uttalelse.

Nyhetssaken ble plukket opp av det tyske nyhetsbyrået DPA. NTB siterte også saken, etter flere forsøk på å få en uttalelse fra Telenor. (©NTB)