Krever falsk nettsted stoppet

(NTB:) Forbrukerombudet krever at TV3 stanser reklamen for «Pasientjournaler.net», fordi de mener kampanjen er i strid med markedsføringsloven.

Kampanjen for «Pasientjournaler.net» er egentlig reklame for TV3s kommende serie «Arkivet». Reklamekampanjen lar forbrukerne tro at de kan få innsyn i andres private pasientjournaler.

Forbrukerombudet viser til annonser i VG for nettstedet pasientjournaler.net, der forbrukerne blir oppfordret til å betale 3 kroner for å sende en SMS-melding for å få «fullt innsyn i andres private pasientjournaler». Det får man selvsagt ikke, men bare en melding tilbake med fiktive pasientopplysninger og en oppfordring om å sjekke nettsiden. En ny melding følger, med informasjon om det nye programmet «Arkivet» som starter 20. april.

TV3s annonser for serien «Arkivet» gir ingen opplysninger om hva som egentlig markedsføres, og hvem som står bak annonsene, mener Forbrukerombudet. Det er først etter at man har betalt 3 kroner at man blir informert om dette, påpeker ombudet.

TV3 blir bedt om å bekrefte innen 21. april klokken 12 at markedsføringen er stanset. I et svarbrev tar TV3 til etterretning Forbrukerombudets vurdering, og innretter seg etter kravet. Annonsene, nettsiden og SMS-tjenesten er nå stanset.

Til toppen