JUSS OG SAMFUNN

Krever halve Facebook

Paul Ceglia mener Mark Zuckerberg har misligholdt en avtale fra 2003.

12. apr. 2011 - 09:59

Samtidig med at en ankeinstans avviste Winklevoss-tvillingenes ønske om å trekke seg fra et forlik med Facebook i 2008 – i håp om å kunne tjene ytterligere 450 millioner dollar på sitt opprinnelige søksmål – slo en annen søksmålist og tidligere Harvard-student, Paul Ceglia, til med det han påstår er bevis på at han har rett til halvparten av aksjene i Facebook.

Bevisene består av e-postmeldinger fra 2003 mellom Ceglia og Facebook-gründer Mark Zuckerberg. De utfyller tidligere bevis som Ceglia overleverte retten i juni i fjor, da søksmålet hans ble offentlig kjent for første gang.

Ceglia kom i kontakt med Zuckerberg i april 2003, da han var 18 år gammel.

Ceglia fikk en skriftlig avtale der han skulle få ett tusen dollar samt halvparten av det han påstår var «The Face Book», pluss ytterligere én prosent av selskapet for hver dag tjenesten ikke kom på lufta etter en frist fastsatt til 1. januar 2004.

I det opprinnelige søksmålet krevde Ceglia følgelig en eierandel på 84 prosent.

Nå krever Ceglia bare halve Facebook.

I det nye bevismaterialet er det en e-postmelding der Zuckerberg ber Ceglia hoste opp ytterligere ett tusen dollar for å dekke løpende utviklingsutgifter. Meldingene viser ellers at Zuckerberg og Ceglia kranglet om et annet prosjekt, «StreetFax».

Standpunktet til Zuckerberg er at ideen om «The Face Book» først ble unnfanget i 2004, og aldri har vært gjenstand for noe samarbeid med Ceglia.

Facebooks advokat, Orin Snyder, karakteriserer Ceglia som «bondefanger» («scam artist») i en e-postmelding til Bloomberg. Han mener søksmålet er «uredelig» («fraudulent»).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.