Krever importstans av Nvidia-produkter

Rambus anklager Nvidia for å ha krenket en rekke patenter med hensikt.

Krever importstans av Nvidia-produkter

Rambus anklager Nvidia for å ha krenket en rekke patenter med hensikt.

Nvidia sliter for tiden med brikkefeil og negative resultater. I tillegg anklages selskapet for patentkrenkelser av Rambus.

Sistnevnte har nå gått til det skritt at det har bedt U.S. International Trade Commission (ITC) om å sette i gang en etterforskning vedrørende Nvidia-produkter. I klagen krever Rambus at det utstedes en ordre i USA om at det sperres for import, salg for import eller salg etter import av produkter som ifølge Rambus krenker ni patenter i selskapets Ware- og Barth-familier med patenter.

De aktuelle produktene inkluderer Nvidia-produkter som tar i bruk minnekontrollere med støtte for minneteknologier som DDR, DDR2, DDR3, LPDDR, GDDR, GDDR2 og GDDR3. Dette inkluderer både grafikkprosessorer og medie- og kommunikasjonsprosessorer. Dette kan gjelde inntil 140 ulike produkter.

Klagen gjelder også selskaper som leverer produkter som tar i bruk de aktuelle Nvidia-produktene. Blant de navngitte selskapene er Asus, Biostar, Giga-Byte, Hewlett-Packard og MSI.

Uenighetene mellom Rambus og Nvidia har pågått en stund. Rambus har publisert i alle fall deler av korrespondansen på denne siden.

- Vi mener dette grepet er nødvendig gitt Nvidia fortsatte og forsettlige krenkelse av våre patenter, sier Tom Lavelle, senior visepresident og ledende juridisk rådgiver i Rambus, i en pressemelding.

- Rambus' ingeniører og forskere har bidratt betydelig til bransjen, og vi er nødt til å beskytte våre pantenterte oppfinnelser på vegne av våre aksjeeiere og i rettferdighet overfor våre betalende lisenstakere.

Nvidia mener på sin side at Rambus ikke har lagt fram fakta som støtter påstandene om forsettelig krenkelse av patentene og krever at saken avvises med mindre Rambus må komme med slike faktaopplysninger.

Ifølge Rambus er det ventet at ITC innen 30 dager vil avgjøre om en etterforskning skal settes i gang.

    Les også:

Til toppen