JUSS OG SAMFUNN

Krise for svensk digital-TV

En feilslått satsning på digital-TV og teletjenester har tømt kassen i Teracom, selskapet som forsyner Sverige med TV-signaler.

3. des. 2001 - 12:41

Teracom er Sveriges svar på Norkring. Som i Norge driver selskapet sendenettet som lar folk ta i mot gratis-TV-kanaler med en enkel antenne.

Mens Telenor, TV 2 og NRK her i Norge fremdeles diskuterer om det kan lønne seg å lage et digitalt sendenett i konkurranse med kabel, Internett og satellitt, satte man i gang i Sverige for flere år siden. I tillegg har selskapet forsøkt å bli en telekommunikasjonsleverandør, noe som har kostet dyrt.


Selskapet bad om 825 millioner svenske kroner, og lover å spare 475 millioner selv. Men det svenske kulturdepartementet sa nei. Selskapet har allerede lånt 1,8 milliarder kroner. Teracom får bare penger frem til oktober 2002. Så er det slutt.

Teracom planlegger en rekke sparetiltak, blant annet salg av Kaknästårnet (bildet over) i Stockholm, Sveriges svar på Tryvannstårnet. Teracom må i så fall leie tilbake tårnet, for det er sentralpunktet i hele det svenske TV-nettet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.