JUSS OG SAMFUNN

Kronprinsen til friprog-konferanse

Celebert besøk for å kaste glans over Wikipedia-samarbeid.

Kronprins Haakon kommer til Friprog-konfransen Go Open kommende mandag.
Kronprins Haakon kommer til Friprog-konfransen Go Open kommende mandag. Bilde: Sølve Sundsbø / Det kongelige hoff

Mandag starter GoOpen-konferansen til Friprog-senteret i Oslo, med blant annet Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales som trekkplaster. Men onsdag ble det klart at også HKH Kronprins Haakon vil komme på arrangementet.

– Vi er utrolig glade for at HKH Kronprins Haakon finner anledning til å besøke GoOpen og Wikipedia Academy, sier konferanseansvarlig Christer Gundersen i Friprogsenteret.

HKH Kronprins Haakon vil overvære deler av konferansen og møte konferansedeltakere.

Blant annet vil Kronprinsen overvære presentasjonen til Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales, utviklingsminister Heikki Holmås og konserndirektør i Telenor Nordic, Kristin Skogen Lund. Sammen presenterer de en historisk avtale som sikrer gratis tilgang til Wikipedia i utvalgte land i Asia og på Balkan.

– Stadig flere ser hvordan teknologi vil bli en viktig driver i bistandsarbeidet. Åpen og fritt tilgjengelig informasjon bidra til å gjøre skillet mellom i-land og u-land, det såkalte «digital divide», mindre. Tilgang til Wikipedia vil definitivt bidra til dette arbeidet, opplyser nestleder i Wikimedia Norge, Erlend Bjørtvedt, i en e-post til digi.no.

Kronprinsen er for øyeblikket på reise i Mexico og vil etter det digi.no erfarer først lande i Oslo på mandag.

– Kronprinsen har et stort næringslivsengasjement og i den anledning besøker han ulike bedrifter i hele landet. Han deltar også på messer, fagarrangementer og konferanser, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved slottet til digi.no.

GoOpen er en konferanse av Friprogsenteret om deling, gjenbruk og samarbeid om IT-løsninger, digitalt innhold og åpne data. Arrangementet går av stabelen kommende mandag i Oslo.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.