Krumsvik lokker kvinner med nettlege

Dagbladet.no går tête-à-tête med Doktor Online, et samkvem som innbefatter eierskap. Arne Håskjold Krumsvik går samtidig inn i styret hos online-legen.

Dagbladet.no går tête-à-tête med Doktor Online, et samkvem som innbefatter eierskap. Arne Håskjold Krumsvik går samtidig inn i styret hos online-legen.

Doktor Online er en av de eldste forbrukerrettede tjenestene på det norske internettet og den eneste som ukebladforlaget Hjemmet Mortensen har hatt kommersiell suksess med.

Det var Christian Anker, mannen som ifølge pressemeldingen ikke ville bli lege som sin far da han var liten, som besvarte alle spørsmål i begynnelsen. Doktor Online sprang ut av legespaltene i bladet Hjemmet og Anker, sammen med Ivar Moe som i dag er i gang med en konkurrerende tjeneste for TV 2 som heter God Helse AS.

I dag besvarer 40 norske leger og spesialister mer enn 40.000 henvendelser i året. Samtidig går det 2.500 spørsmål og svar mellom brukerne av Doktor Online hvert døgn.

DB Medialab AS og publisher Arne H. Krumsvik tar 10 prosent av den gode doktor. Christian Anker eier selv syv prosent av legebutikken.

- Helsestoff er en viktig del av Dagbladet.no sin satsing mot kvinnelige lesere. Og Doktor Online er ledende på dette området i Norge, sier Krumsvik i en pressemelding og er glad for at leserne av Dagbladet.no nå får tilgang til 40 leger og fagpersonell.

En undersøkelse utført for Doktor Online av Feedback Research viser at 50 prosent av Norges befolkning mellom 15 og 40 år ønsker å stille spørsmål til leger på Internett. Per i dag har rundt 33 prosent brukt internettet til dette, skal vi tro pressemeldingen.

Krumsvik går inn som styremedlem etter at DB Medialab har kjøpt ti prosent av aksjene. Største aksjonær er fortsatt Hjemmet Mortensen (37 prosent) med Hjemmet Mortensens eiere (Orkla Media og Egmont-konsernet) som mindre aksjonærer.

Til toppen