Krypteringsløsning for Internett

Sensitiv informasjon bør ikke komme på avveie. PostSec fra Telenor Conax krypterer dokumentene dine før de sendes ut i åpne nettverk og du trenger et smartkort for å åpne dem igjen.

Sensitiv informasjon bør ikke komme på avveie. PostSec fra Telenor Conax krypterer dokumentene dine før de sendes ut i åpne nettverk og du trenger et smartkort for å åpne dem igjen.

PostSec er et program utviklet for å kryptere filer som skal sendes over et nettverk, samt legge ved en elektronisk signatur som skal sikre at mottaker vet hvem senderen er. Ved hjelp av dette programmet og en smartkortleser, kan dokumenter sendes kryptert over Internett som vedlegg i e-post.Mottaker skal på denne måten kunne være sikker på at informasjonen ikke har vært på avveie.

Programmet er utviklet av Telenor Conax, og var påmeldt til Rosingprisen 1998.

PostSec er utviklet det siste året med noe bakgrunn fra CardNet. Dette er en løsning hvor filer kan krypteres og sendes ut til en rekke personer for dekrypering, for eksempel kjøp og salg av artikler over Internett. I PostSec ble det viktig å se på en-til-en-kommunikasjon, og utvikle en enkel sikkerhetsløsning.

Utgangspunktet for PostSec, var de mange mulighetene for å snappe opp informasjon som vandrer i et nettverk mellom sender og mottaker. I åpne nett som Internett, er det muligheter til å lese, kopiere eller forandre på filer som sendes i nettet. Informasjon kan bli liggende igjen på flere maskiner ute i nettverket, også etter at den er videresendt.

- Det er aldri mulig å hindre tapping av informasjon 100 prosent, sier markedssjef Erling Behrens Nygård i Telenor Conax til digi.no. Muligheten for at noen klarer å løse algoritmene i krypteringsnøkkelen er alltid til stede.

- Men skulle dette skje er det forholdsvis lett for oss å lage nye nøkler eller gjøre nøkkelen lenger, sier Nygård.

Programmet krypterer Windows og DOS filformater. Krypteringsalgoritmen i programmet er en RSA med nøkkellengde på 512 bits. De private nøklene ligger lagret i smartkortet. Mister du dette, mister du også muligheten til å dekryptere dokumentene dine.

I tillegg til selve programvaren, består PostSec av et smartkort og en kortleser. For å kryptere og sende en fil, må senderen sette smartkortet i kortleseren og taste inn en PIN-kode. Mottaker i andre enden må dekryptere filen ved å taste inn sin PIN-kode i sitt program. Den digitale signaturen sørger for at identiteten til avsenderen er kjent for mottaker og denne kommer opp i et eget vindu på skjermen.

Til toppen