DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Kunnskapsministeren vil gi skoleelevene flere pauser fra det digitale

Skolene satset tungt på digitale løsninger under pandemien. Nå ønsker kunnskapsministeren at elevene skal få mer tid med bøker og flere pauser fra det digitale.

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) vil at de yngste skoleelevene skal få mer tid til bøker og ha flere pauser fra skjermen.
Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) vil at de yngste skoleelevene skal få mer tid til bøker og ha flere pauser fra skjermen. Foto: Heiko Junge/NTB
11. mai 2023 - 12:41

– Under pandemiårene brukte mange skoler mest penger på digitale læremidler og mindre på bøker. Vi vet også at norske barn leser stadig mindre og bruker stadig mer tid på skjerm. Derfor ønsker regjeringen å gi 115 millioner kroner til skolebøker i grunnskolen. Det kan gi barna mer tid med bøker og digitale pauser, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) i en pressemelding.

Tilskuddet skal for eksempel kunne dekke én ekstra bok til hver elev på alle barneskoler i landet, heter det i pressemeldingen.

I forrige måned satte regjeringen ned et utvalg som skal oppsummere kunnskapsgrunnlaget og foreslå tiltak knyttet til barn og unges skjermbruk. Utvalget vil blant annet se på søvn, psykisk helse og læringsutfordringer.

To tredeler av befolkningen mener de er for mye på skjerm, ifølge en undersøkelse. Nå vil biblioteket i Oslo bidra med å gi mobilen et konkret pausested.
Les også

Deichman: Mobilsoveposer skal få folk tilbake til eget liv

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.