Ett av Nordens største IT-selskaper tar inn robot i ledergruppe

SoftBank's robot 'Pepper' vandrer rundt i lokalet, men foreløpig er Tieto sin robot bare programvarebasert.
SoftBank's robot 'Pepper' vandrer rundt i lokalet, men foreløpig er Tieto sin robot bare programvarebasert. (Bilde: Scanpix)

Et av Nordens største IT-selskaper, Tieto, tar nå inn en robot i ledergruppen. 

Det nye ledergruppemedlemmet har fått navnet Alicia T. og skal bistå selskapet med å finne nye og innovative måter å unytte mulighetene som finnes i en datadrevet verden. Det opplyser Tieto i en pressemelding. 

– Vil hjelpe

Leder for datadrevne virksomheter i Tieto Ari Järvelä er stolt og positiv til å få roboten Alicia T. med i ledergruppa.

– Jeg er overbevist om at denne type kunstig intelligens vil hjelpe oss med å finne informasjon og fatte databaserte beslutninger som mennesker ikke ville sett. Dette gir mulighet for å skape noe helt nytt, sier Järvelä i en pressemelding.

Avanserte analyser

Den kunstige intelligensen vil opptre som en virtuell person – man kan dermed både diskutere og stille programvaren spørsmål når viktige avgjørelser skal tas. 

– Kunstig intelligens er et hett tema akkurat nå. Med dette prosjektet vil vi få muligheter til å studere hvordan en robot tar beslutninger, noe vår utviklingsavdeling har hatt lyst til å studere nærmere, sier teknologidirektør, Taneli Tikka.

Ifølge Tieto vil den kunstige intelligensen gjøre avanserte analyser og fatte beslutninger ved hjelp av sine simulerte kognitive evner. Roboten får også stemmerett, opplyser selskapet. 

Norsk programvarehus gikk konkurs:
Nå kjøper Tieto opp boet – tar over skoleprogramvare brukt av 100 kommuner »

Kommentarer (6)

Kommentarer (6)
Til toppen