ANALYSER

Kutter HP-rating

– Utsiktene er negative

Kredittratingbyrået Moodys har kuttet i ratingen til IT-giganten HP. Troen på at HP-sjef Meg Whitman (bildet) vil snu giganten svinner.
Kredittratingbyrået Moodys har kuttet i ratingen til IT-giganten HP. Troen på at HP-sjef Meg Whitman (bildet) vil snu giganten svinner. Bilde: ChinaFotoPress/All Over Press
29. nov. 2012 - 10:01

Kredittratingbyrået Moodys kutter sin rating på gjelden til IT-giganten Hewlett Packard (HP). Tidligere opererte byrået med en A3-rating. Nå er denne satt til Baa1, som er tre hakk fra såkalt søppelstatus. Det melder Bloomberg News.

Her kan du lese definisjonene til Moodys ulike ratinger.

Moodys mener også utsiktene til selskapet er negative, noe som betyr at sannsynligheten for en ytterligere nedgradering er større enn en oppgradering.

– Selv om HP vil beholde en sterk posisjon innen en rekke produktområder så vil selskapets kredittprofil holde seg svakere enn tidligere antatt på mellomlang sikt, skriver Moody-direktør Richard Lane i en kunngjøring i forbindelse med nedgraderingen.

Dette påvirker først og fremst HPs gjeld. Dess dårligere rating, og dermed kredittverdighet, dess mer må man betale for å låne penger i kredittmarkedet. Ifølge Bloomberg News har HP utestående gjeld på rundt 25 milliarder dollar som vil bli berørt av nedgraderingen.

– Ingen bekymrer seg for at HP skal gå konkurs, men nedgraderingen viser en lavere tiltro til HPs snuoperasjon og mulighet til å bli en sterk aktør fremover, sier professor Erik Gordon ved Ross School of Business ved Michigan-universitetet til Bloomberg News.

Forrige uke ble det kjent at HP måtte ta nedskrivninger på til sammen 8,8 milliarder dollar, hvorav en stor del fra oppkjøpet av Autonomy. Selskapet leverte også svært svake operasjonelle resultater.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.