FORBRUKERTEKNOLOGI

Kutter mediespiller for Mac

Under påskudd av ressursmangel, kutter Microsoft sin Media Player for Mac.

16. jan. 2006 - 07:57

På nettsiden viet den gratis Windows Media Player 9 for Mac OS X opplyser Microsoft at mediespilleren vil fortsette å tilbys gratis, men at det ikke vil komme ytterligere forbedringer eller oppdateringer.

I stedet viser Microsoft til et gratisprodukt i Flip4Mac-serien til Telestream, kalt Windows Media Components for Quicktime. Det dreier seg om en gratis utvidelse til QuickTime som gjør det mulig å spille lyd og video i Windows Media-formater, både direkte i QuickTime, og når man bruker en nettleser.

Flip4Mac-produktene som ikke er gratis, gir muligheter for å importere, eksportere og redigere Windows multimedia i QuickTime.

En av lederne i Microsofts divisjon for digitale medier, Tim Harader, sier til Associated Press at ressursmangel er årsaken til at Microsoft kutter all videreutvikling av Media Player for Mac.

– Vi er så fokusert på Vista… at vi ikke har ressursene til å gjøre en god jobb med Mac-utgaven [av Media Player], sier han.

Nylig trakk Microsoft nettleseren Internet Explorer for Mac, og henviste brukerne til Apples egen Safari.

I forrige uke undertegnet imidlertid Microsoft en femårig avtale med Apple som innebærer fortsatt utvikling av kontorpakken Office for Mac.

Den gratis Flip4Mac-utvidelsen til QuickTime skyldes en avtale mellom Microsoft og Telestream som ble underskrevet nylig.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.