Kutter mediespiller for Mac

Under påskudd av ressursmangel, kutter Microsoft sin Media Player for Mac.

Under påskudd av ressursmangel, kutter Microsoft sin Media Player for Mac.

På nettsiden viet den gratis Windows Media Player 9 for Mac OS X opplyser Microsoft at mediespilleren vil fortsette å tilbys gratis, men at det ikke vil komme ytterligere forbedringer eller oppdateringer.

I stedet viser Microsoft til et gratisprodukt i Flip4Mac-serien til Telestream, kalt Windows Media Components for Quicktime. Det dreier seg om en gratis utvidelse til QuickTime som gjør det mulig å spille lyd og video i Windows Media-formater, både direkte i QuickTime, og når man bruker en nettleser.

Flip4Mac-produktene som ikke er gratis, gir muligheter for å importere, eksportere og redigere Windows multimedia i QuickTime.

En av lederne i Microsofts divisjon for digitale medier, Tim Harader, sier til Associated Press at ressursmangel er årsaken til at Microsoft kutter all videreutvikling av Media Player for Mac.

– Vi er så fokusert på Vista… at vi ikke har ressursene til å gjøre en god jobb med Mac-utgaven [av Media Player], sier han.

Nylig trakk Microsoft nettleseren Internet Explorer for Mac, og henviste brukerne til Apples egen Safari.

I forrige uke undertegnet imidlertid Microsoft en femårig avtale med Apple som innebærer fortsatt utvikling av kontorpakken Office for Mac.

Den gratis Flip4Mac-utvidelsen til QuickTime skyldes en avtale mellom Microsoft og Telestream som ble underskrevet nylig.

Til toppen