Kutter ut Pentium

Intel har stoppet produksjonen av den klassiske Pentium-prosessoren flere måneder før planen og vil konsentrere seg om de nyere MMX-baserte Pentium og Pentium II-brikkene.

Intel har stoppet produksjonen av den klassiske Pentium-prosessoren flere måneder før planen og vil konsentrere seg om de nyere MMX-baserte Pentium og Pentium II-brikkene.

Ifølge InfoWorld Electric, var det Paul Otellini, administrerende visepresident og direktør for salg og markedsføringsgruppen ved Intel, som tirsdag fortalte aksjonærer og analytikere om Intels Pentium-planer. En analytiker sier til InfoWorld Electric at dette bør bety en rask nedgang i prisene.

Analytikere forventet tidligere at Pentium-produksjonen ville forsette ut året og at produktet ikke ville bli foreldet før neste år.

Nå mener analytikerne at Intels planer vaklet fordi kundene forlanger MMX-prosessorer, selv om det ennå er få applikasjoner som støtter teknologien.

- Vinnerne her er PC-kjøperne. Ved å ha klokt og helhjertet forkastet prosessorer uten MMX, er de blitt belønnet med lavere priser og flere MMX-maskiner enn tidligere forventet, sier Linley Gwennap, utgiver og sjefsredaktør for Microprocessor Report, til InfoWorld Electric.

Ifølge Nathan Brookwood, sjefanalytiker hos Dataquest, er det frykten for at MMX vil bli nødvendig for applikasjoner neste år eller året etter, og dermed enda en runde med kostbare oppgraderinger, som gjør at salget av MMX-prosessorene er så dominerende.

Ifølge TechWire er forventede priser for klassiske Pentium-prosessorer i siste kvartal i år 79 dollar for Pentium 100 MHz og opp til Pentium 150 MHz. Prisen for Pentium 166 MHz vil falle ned til 89 dollar og prisen for en Pentium 200 MHz vil være 99 dollar.

Også prisen for Pentium MMX-prosessorene vil falle. Forventet pris 1. august er 142 dollar, 247 dollar og 378 dollar, for henholdvis 166 MHz-, 200 MHz- og 233 MHz-prosessorene.

Kuttene er i noen tilfeller over 100 dollar større enn hva Intel planla tidligere i år.

Til toppen