Kværn-nett til Digital og Microsoft

Kontrakt om å bygge Kværners verdensomspennede Intranett går til Digital med programvare fra Micosoft.

Digital vant kontrakten om å levere Kværners verdensomspennende Intranett.

Løsningen omfatter konsernets 400 kontorer og 40 000 av konsernets 60 000 ansatte. Kværner satser offensivt på bruk av Internett-teknologi for å integrere konsernet. Kværner mener løsningen vil ha stor strategisk betydning for konsernets operasjoner i 164 land i hele verden.

Valget av Digital var begrunnet med Digitals egen erfaring med Intranett-løsninger samt selskapets evne til å levere og støtte slike løsninger i hele verden, i henhold til Digitals pressemelding.

- Løsningen skal intergrere og effektivisere informasjonsflyten i konsernet, sier Jørgen Pierre, Kværners IT-sjef. Dette er første gang vi har en overordnet IT-strategi for hele konsernet. Vi venter oss derfor vesentlige gevinster ved en mer helhetlig informasjonsforvaltning, avslutter Pierre.

Løsningen baserer seg på Windows NT og Internet Explorer fra Microsoft, og datamaskiner, sikkerhetsløsninger og tilleggsprodukter fra Digital. Administrerende direktør i Microsoft Norge, Ole Morten Settevik, fremhever kontrakten som et tegn på hvordan en allianse mellom Microsoft og Digital fungerer.

- For oss er kontrakten et gjennombrudd og en aksept for den akkumulerte Internett- og intranettkompetanse som finnes i Digital, sier Tom Scharning, administrerende direktør i Digital Norge.

Til toppen