Kværn-nett til Digital og Microsoft

Kontrakt om å bygge Kværners verdensomspennede Intranett går til Digital med programvare fra Microsoft.

Kontrakt om å bygge Kværners verdensomspennede Intranett går til Digital med programvare fra Microsoft.

Digital vant kontrakten om å levere Kværners verdensomspennende Intranett.

Løsningen omfatter konsernets 400 kontorer og 40 000 av konsernets 60 000 ansatte. Kværner satser offensivt på bruk av Internett-teknologi for å integrere konsernet. Kværner mener løsningen vil ha stor strategisk betydning for konsernets operasjoner i 164 land i hele verden.

Valget av Digital var begrunnet med Digitals egen erfaring med Intranett-løsninger samt selskapets evne til å levere og støtte slike løsninger i hele verden, i henhold til Digitals pressemelding.

- Løsningen skal intergrere og effektivisere informasjonsflyten i konsernet, sier Jørgen Pierre, Kværners IT-sjef. Dette er første gang vi har en overordnet IT-strategi for hele konsernet. Vi venter oss derfor vesentlige gevinster ved en mer helhetlig informasjonsforvaltning, avslutter Pierre.

Administrerende direktør i Microsoft Norge, Ole Morten Settevik.
Administrerende direktør i Microsoft Norge, Ole Morten Settevik.

Løsningen baserer seg på Windows NT og Internet Explorer fra Microsoft, og datamaskiner, sikkerhetsløsninger og tilleggsprodukter fra Digital. Administrerende direktør i Microsoft Norge, Ole Morten Settevik, fremhever kontrakten som et tegn på hvordan en allianse mellom Microsoft og Digital fungerer.

- For oss er kontrakten et gjennombrudd og en aksept for den akkumulerte Internett- og intranettkompetanse som finnes i Digital, sier Tom Scharning, administrerende direktør i Digital Norge.

Les også

Til toppen