Kvinneguiden blir gründerens levebrød

Etter å ha kjøpt tilbake Kvinneguiden, opplever gründer Gry Heggelund nesten en dobling i inntektene. Nå blir tjenesten hennes levebrød.

Etter å ha kjøpt tilbake Kvinneguiden, opplever gründer Gry Heggelund nesten en dobling i inntektene. Nå blir tjenesten hennes levebrød.

15. november 2002 kjøpte Gry Finsrud Heggelund tilbake Kvinneguiden fra ABC Startsiden. Etter at flere aktører hadde luktet på tjenesten, endte gründeren opp med den selv.

Det kan ha vært et sjakktrekk. I fjor omsatte Kvinneguiden for 619.000 kroner, med et resultat før skatt på 40.000 kroner.

- I år regner vi med å passere én million kroner i omsetning. Og vi går fortsatt med overskudd, sier Heggelund som er den eneste på Kvinneguidens lønningsliste.

- Jeg kan faktisk leve av dette, sier nettgründeren og forteller at hun i oktober kommer til å gå tilbake i full stilling etter svangerskapspermisjon. Hun er nemlig mor til to døtre på tre år og en på fem måneder.

- Jeg har hendene fulle, ja. Det startet som en hobby ved siden av jobben i skoleverket, og ble etter hvert så morsomt at jeg begynte å drive guiden på heltid. Etter at jeg kjøpte tilbake tjenesten har det både gått oppover og fremover, men jeg må jo få tid til være mamma innimellom.

Hun har tilholdssted på Vikersund og har en mann som også jobber med Internett (Norshopper.no), ved siden av å drive lokalt datafirma på Vikersund. Mannen sitter forøvrig i styret i Kvinneguiden.

Gry Heggelund forteller at det er hun selv som får inn det meste av inntektene, selv om annonsenettverket AdLink fortsatt selger noe.

- Det er deilig å ha full frihet igjen. Startsiden tenkte mest på Startsiden, og jeg tenkte mest på Kvinneguiden, noe som er helt naturlig. Men da jeg kom med ønskelister over ting jeg kunne tenkt å gjøre for å utvikle tjenesten, ble de disse ikke prioritert, forteller hun og opplyser at hun har tatt grep om den tekniske utviklingen.

- Jeg har lært meg endel selv, samtidig som jeg har leid inn eksterne krefter. Heggelund innrømmer at det fører til noe økte kostnader, men det dekkes ved en nesten fordobling av inntektene i 2003.

Til toppen