– Kyberangrep er billig sensur

Kriminelle hackere truer pressen, ifølge medieorganisasjon.

New York Times, Wall Street Journal og en rekke andre medieselskaper har vært utsatt for hackere og dataangrep i nyere tid.
New York Times, Wall Street Journal og en rekke andre medieselskaper har vært utsatt for hackere og dataangrep i nyere tid. Bilde: Ramin Talaie/Getty Images/All Over Press
15. feb. 2013 - 10:59

Kyberangrep mot journalister og medier rundt om i verden har økt de siste årene, og kriminelle hackere tilbyr en billig og enkel måte å sensurere pressen på, mener en medieorganisasjon.

Gruppen Komiteen for beskyttelse av journalister mener at nylige angrep mot New York Times, Wall Street Journal og Washington Post er en del av en global trend.

Hackere oversvømmer medieselskapene med informasjon og setter dem dermed ut av drift.

Angrepene mot både New York Times og Wall Street Journal forrige måned kom fra Kina, ifølge avisene.

- De blir mer og mer sofistikerte. Det er billig å ansette kriminelle hackere til å gjennomføre slike driftsangrep, og digital sikkerhet og informasjonssikkerhet er essensielt, sier Robert Mahoney, leder for organisasjonen.

Ifølge ham har hele aviser blitt satt ut av spill i for eksempel Etiopia på grunn av slike angrep. Også i Nord-Afrika, før Den arabiske våren, kunne man se eksempler på kyberangrep mot medier. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.